Hackera, který vydíral Babiše, zatkla policie. Naboural se do facebookového účtu jeho dcery

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) před několika týdny dopadli muže, který vydíral vicepremiéra Andreje Babiše. Zatčenému hackerovi se údajně podařilo prolomit zabezpečení facebookového účtu Babišovy dcery a stáhnout z něj několik fotografií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volby 2016, ANO, Andrej Babiš

volby 2016, ANO, Andrej Babiš | Foto: Martin Svozílek

NCOZ nechce případ oficiálně komentovat, Babiš ale informaci potvrdil, píše server Seznam.zprávy.cz.

„Já jsem na to podal několik trestních oznámení, policie mě k tomu několikrát vyslechla,“ řekl serveru. O tom, že dopadla podezřelého, ho prý policie informovala.

Babiš potvrdil, že se jednalo o útok na facebookový účet jeho dcery „Samozřejmě. Vždyť mi tím vyhrožovali," uvedl Babiš. Podezřívá hackerskou skupinu Anonymous.

„Já jsem se dávno předtím s jedním z nich potkal. Pak zase s něčím přišli a vydírali mě, tak jsem šel na policii," dodal Babiš v narážce na zmíněnou hackerskou skupinu, která v létě zaútočila na weby společností jeho holdingu Agrofert.

„Dělali to, abych ukončil projekt EET,“ dodal ministr financí. Anonymous ale odpovědnost za tento útok odmítá, píše server.

V srpnu hackeři zaútočili na servery společností z koncernu Agrofert. Weby firem z Babišova holdingu byly kvůli cílenému přetížení delší dobu nedostupné. K této akci se skupina Anonymous přihlásila.

ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme