Ke vzpomínkám na 17. listopad 1939 a 1989 se připojí i digitální stanice ČRo

15. listopad 2016

Rádio Junior bude mít své speciální vysílání rozvržené do 17. a 18. listopadu. Po oba dva dny bude vysílat živě a každou lichou hodinu nabídne jeden díl seriálu „Letopisy želvíry, čili želvy Elvíry“.

Na 17. listopad 1939 a 1989 budou moci posluchači Českého rozhlasu zavzpomínat nejen na jeho analogových, ale také digitálních stanicích. Radio Wave ve svém programu uvede rozhovor s historikem o událostech listopadu 1939 a v repríze odvysílá unikátní rozhovor, který redaktoři natočili v roce 2010 s jedním z příslušníků „bílých přileb“ zasahujících proti sametovým demonstrantům v listopadu 1989. Aktuální komentář Jana Motala v rubrice Prolomit vlny bude sledovat a reflektovat veřejné dění u příležitosti státního svátku.

Rádio Junior bude mít své speciální vysílání rozvržené do 17. a 18. listopadu. Po oba dva dny bude vysílat živě a každou lichou hodinu nabídne jeden díl seriálu „Letopisy želvíry, čili želvy Elvíry“, který popisuje události od 1. světové války až po oslavu výročí Sametové revoluce. Listopadovým událostem z roku 1939 i roku 1989 se bude věnovat Klub Rádia Junior na Dvojce. Stanice Wave a Junior je možné naladit ve všech digitálních rozhlasových DAB+ multiplexech, tedy v sítích ČRo DAB Praha (Žižkov, kanál 12C), RTI cz a Teleko. Okruhy jsou dostupné i v kabelových a IPTV sítích, na satelitu Astra a také na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio