Spojené státy podpoří pokračování řeckých reforem. Budu tlačit na evropské věřitele, řekl Obama

Řecké vládní reformy podle amerického prezidenta Baracka Obamy v dlouhodobém horizontu posílí řeckou ekonomiku. Řekl to po setkání s řeckým premiérem Alexisem Tsiprasem v Athénách. Podle něj ekonomická krize v Řecku ovlivnila miliony pracujících a mladých lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama (vlevo) při setkání s řeckým premiérem Alexisem Tsiprasem.

Americký prezident Barack Obama (vlevo) při setkání s řeckým premiérem Alexisem Tsiprasem. | Zdroj: Reuters

Tsipras k řecké ekonomické situaci uvedl, že stát potřebuje prostor, aby mohl vytvořit nová pracovní místa. Obama řekl, že podporuje další reformy, které povedou k zotavení zadlužené řecké ekonomiky.

„S Alexisem Tsiprasem jsme se dohodli na dalších reformách, které z Řecka udělají atraktivnější zemi pro zahraniční investory. Já pak budu tlačit na evropské věřitele, aby Řecko oddlužili. Je v zájmu nás všech, aby tato země uspěla,“ uvedl Obama.

Řecko patří k nejbližším spojencům

Kromě další ekonomické spolupráce Obama Řecko ujistil, že patří k nejbližším spojencům. Podporu Washingtonu mají Athény i při řešení migrační krize. Obama to zopakoval při své zřejmě poslední zahraniční cestě v úřadu prezidenta Spojených států.

Lenka Davidová, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme