Lébl chce do českého beachvolejbalu přinést zahraniční trendy a pozvednout kvalitu

Největší beachvolejbalovou akcí příští sezony bude v České republice květnový podnik Světové série na Štvanici. Pražský areál už má s pořádáním turnajů tohoto typu zkušenosti, a tak se teď nabízí otázka, kam se ještě posunout. Nejlépe na ni dokáže odpovědět nový šéf tuzemského beachvolejbalu Martin Lébl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elitní beachvolejbal na pražské Štvanici: Rogers,Dalhausser - Beneš, Kubala

Elitní beachvolejbal na pražské Štvanici: Rogers,Dalhausser - Beneš, Kubala | Foto: Ilona Hambergerová

„Furt je to úplně top event a skvělá akce a my už ji bereme jako zažitou, což je potom těžké hledat další a lepší věci. Momentálně to asi není na pořadu dne, protože tohle je maximum, na co my se cítíme a budeme rádi, když se nám to podaří zorganizovat,“ říká Martin Lébl, jeden z nejúspěšnějších českých šestkových i plážových volejbalistů.

Sportu na písku šéfuje přesně měsíc. Místo megalomanských plánů, jako by například bylo pořádání evropského šampionátu nebo mistrovství světa, má za cíl co nejvíce pozvednout beachvolejbal v České republice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Účastnil se olympijských her, zeměkouli projel díky turnajům Světové série křížem krážem, a tak chce teď Martin Lébl své zkušenosti využít v roli šéfa českého beachvolejbalu

K tomu by měla pomoct například centralizace juniorské a mužské seniorské reprezentace a další kroky.

„Zlepšení práce trenérů ve smyslu dát jim lepší školení a tréninky, přinést sem zahraniční trendy. Abychom tu masu dětí, co teď máme, neprošustrovali v tom smyslu, že z toho nebudeme schopni vygenerovat nic během pěti let, což by byla velká škoda.“

Přes tři tisíce dětí - to je nárůst beachvolejbalové základny v Česku za poslední léta. Pomáhají k tomu výkony především ženských dvojic, které se dostaly na olympijské hry. Tu poslední tvořily Markéta Sluková a Barbora Hermannová.

Jejich spojení, respektive loňský rozchod známého páru Markéta Sluková - Kristýna Kolocová, Martin Lébl komentoval v médiích negativně. Udělal zatím ale tlustou čáru a doufá v dobrou spolupráci a propagaci.

„Měli jsme na to téma debatu, osobně se známe patnáct let z beachvolejbalu. Byly to nějaké moje profesní komentáře, které jsem v té době takhle cítil. Věřím ale, že jsem oba schopni tohle dát za hlavu a pracovat tak, aby z toho měli benefit jak oni, což znamená v lepší komunikaci se svazem, tak aby z toho benefitovalo celé prostředí českého beachvolejbalu,“ narážel Martin Lébl na komunikaci nejen s dvojicí Sluková - Hermannová, ale také s jejich trenérem Simonem Nauschem.

Mimochodem všechny můžete vidět ve čtvrtek po celé České republice při akci Zažij beachvolejbal, kterou máte možnost navštívit v Praze, Plzni, Pardubicích, nebo v Pelhřimově.

Štěpán Pokorný, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme