Trump pokračuje v budování svého týmu. Ministrem zahraničí by se mohl stát Giuliani

Budoucí prezident Spojených států Donald Trump zatím jen pomalu sestavuje svůj nový prezidentský tým. Pro klíčové ekonomické pozice zvažuje podporovatele z Wall Street a bankovního sektoru. V souvislosti s postem ministra zahraničí se nejčastěji objevuje jméno Trumpova největšího zastánce, bývalého starosty New Yorku Rudolpha Giulianiho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudy Giuliani by se mohl stát příštím ministrem zahraničí Spojených států

Rudy Giuliani by se mohl stát příštím ministrem zahraničí Spojených států | Zdroj: Reuters

Podle informací agentury Reuters zvažuje Trump jako dalšího možného kandidáta na ministra zahraničí diplomata Johna Bolta, který doposud zastupoval Spojené státy na půdě OSN.

Giuliani byl během předvolební kampaně jedním z nejoddanějších podporovatelů Donalda Trumpa. S podnikatelem ho zároveň pojí dlouholeté přátelství, i když doprovázené vzájemnými konflikty.

Předání Bílého domu podle amerických médií provází rostoucí chaos v Trumpově týmu. V sestavování nové administrativy dostal hlavní slovo zvolený viceprezident Mike Pence namísto Trumpova spojence Chrise Christieho, guvernéra New Jersey. Vyhazov dostali také dva vlivní poradci pro národní bezpečnost.

V Trumpově mrakodrapu na Manhattanu se mezitím střídají politici i konzultanti, kteří v minulých měsících Donalda Trumpa podporovali. Nově zvolený prezident má na sestavení týmu dva měsíce, celkem by měl obsadit až 4 tisíce nových pozic.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme