Jedno z největších vítězství, radoval se kouč basketbalistů Nymburka po výhře se Soluní

Byli za outsidery, ale přesto dokázali basketbalisté Nymburka vyhrát v Lize mistrů nad řeckou Soluní. Český tým zvítězil o osm bodů 87:79 a připravil favoritovi jeho první porážku v soutěži. Středočeši naopak i po pěti odehraných zápasech drží neporazitelnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka mají v Lize mistrů další výhru

Basketbalisté Nymburka mají v Lize mistrů další výhru | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„Myslím, že to je jedno z největších vítězství Nymburka, a to jsme hráli proti skvělým týmům,“ prohlásil po zápase trenér Nymburka Ronen Ginsburg.

„Proti řeckým týmům musíte hrát se stejným zápalem, s jakým nastoupí oni. Byli jsme skvělí v obraně, nehráli příliš otevření a zvládali se po výkyvech znovu chytit,“ chválil si kouč středočeského týmu vítězství, kterému nasměrovala jeho tým výhra o 15 bodů v úvodní čtvrtině - s tím souhlasí i jeden z nejlepších střelců duelu Vojtěch Hruban.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proti řeckým týmům musíte hrát se stejným zápalem, s jakým nastoupí oni, prohlásil po utkání se Soluní trenér basketbalistů Nymburka Ronen Ginsburg

„Dokázali jsme dávat střeli, dokázali jsme je zastavovat, nedostali jedinou lehkou střelu. Ta čtvrtina byla prostě super, ale bylo jasné, že takhle s takovým týmem hrát až do konce nebudeme. Vedení nám ale pomohlo a drželi jsme ho v podstatě celý zápas,“ říkal basketbalista, který až na chodbě cestou z haly slyšel vlastního slova.

Na palubovce si se spoluhráči křičel pokyny na pár centimetrů a stejně se neslyšeli. Mohlo za to několik desítek řeckých fanoušků, kteří vytvořili bouřlivou atmosféru.

„Je vždycky svátek hrát v takové atmosféře. Je to vždycky lepší než se bavit na hřišti normálním hlasem,“ dodává Vojtěch Hruban.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme