Slavní sportovci pomáhají dětem. Jágr do aukce věnoval podepsanou hokejku, Sáblíková kombinézu

Podepsaná hokejka, raketa nebo třeba dres mohou pomoci dětem ve složité situaci. Sportovní suvenýry známých osobností totiž půjdou do dražby na webu sportovniaukce.cz, kterou podporují Česká olympijská nadace a Nadace Jedličkova ústavu v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá a současná legenda Penguins. Jaromír Jágr a Sidney Crosby

Bývalá a současná legenda Penguins. Jaromír Jágr a Sidney Crosby | Zdroj: Reuters

Předměty do aukce věnovala celá řada sportovců. K vidění jsou v obchodním centru v pražské Spálené ulici. Dražit se bude kolem 40 relikvií.

„Je tady podepsaná hraná hokejka Jaromíra Jágra, kombinéza Martiny Sáblíkové, ale i třeba podepsaný obraz Usaina Bolta, dres Andrey Hlaváčkové, podepsaná raketa Radka Štěpánka, ale třeba i obrázky dětí z dětského domova,” říká manažerka České olympijské nadace Martina Voříšková.

Na zahájení aukční výstavy pak nechyběly golfistka Klára Spilková, kajakář Daniel Havel a moderní pětibojař David Svoboda. I oni přispěli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předměty do aukce věnovala i rychlobruslařka Martina Sáblíková či tenisté Andrea Hlaváčková či Radek Štěpánek

„Darovala jsem golfovou hůl a čepici,“ řekla Spilková a Havel ji doplnil: „My jsme jako čtyřkajak věnovali olympijské holínky z Londýna, nástupové tričko a závodní dres.”

Svoboda se chtěl na aukci připravit, a tak v olympijské vesnici v Riu nakoupil plnou tašku různých triček, hrníčků, plyšáků a příspěvků.

Vybrané peníze z aukce pomohou ve sportování dětem z dětských domovů v Tachově a plzeňském Dominu. Aktivnímu pohybu se tam opravdu věnují. Vlastně ani nemají čas na nic jiného.

„Dělám dva roky atletiku. Jezdím na různé závody, už jsem byla i na republikovém mistrovství a vyhrála jsem osmistovku a skok do dálky,“ prozradila čtrnáctiletá Hanka. Třináctiletý Artur se zase věnuje fotbalu a basketbalu, přičemž má jen dva dny v týdnu volna.

Oba mají své sny, třeba i v tom, s kým se chtějí potkat. Zatímco Hanka čtyřstovkařku Zuzanu Hejnovou, Artur slavného běžce Emila Zátopka.

Možná se právě v jeho stopách vydá. Pokud bude mít odpovídající podmínky pro sport. Za přispění současných českých reprezentantů a účastníků olympijských her.

„Chci přispět k tomu, aby i ostatní měli příležitost věnovat se sportu naplno, a to třeba i vrcholově, když budou chtít,“ zdůraznil olympijský vítěz z Londýna David Svoboda.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme