Stát se může cokoli, vědí volejbalisté z Kladna. Prozatímní vedení v extralize berou s pokorou

Sportovní fanoušci v Kladně chodili dlouhá léta hlavně na hokej, ale poslední dobou je stále víc láká i volejbal. Aby také ne, vždyť tamní celek nečekaně po šesti zápasech a získaných patnácti bodech vévodí nejvyšší domácí soutěži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: David Kubíček

Nadšení Kladna z postavení v tabulce ale mírní jeden z trenérů Kladna Petr Klár.

„Momentálně jsme vpředu, ale může se stát cokoli a v únoru můžeme bojovat o osmé místo. První osmička je podle tabulky nahuštěná. Máme radost, že jsme první, ale musíme mít pokoru,“ připomněl Klár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je vidět, že volejbal na Kladně táhne a během roku a půl dokázal, že je vedle hokeje druhým sportem, tvrdí jeden z trenérů Kladna Petr Klár

Vedení týmu se podařilo poskládat velmi silný celek, který má ambice okupovat přední příčky domácí nejvyšší soutěže. Hru už druhým rokem diriguje nizozemský reprezentační nahrávač Dan Van Harlem, k němu nově přišli zkušení Hýský se Zajíčkem nebo finský smečař Hietannen.

Když k tomu připočteme ještě úderného Křesťana či dalšího člena nizozemského národního týmu libera Sparidanse nebo stále se lepšícího blokaře Trojana, dává to dohromady obrovskou sílu. Jenže jen jména na papíře by zápasy nevyhrávala.

„Ať jsou tady cizinci nebo starší hráči, myslím, že to v mančaftu klape, jak má. Všichni by dali ruku do ohně za druhého. Před naším týmem, vedením a všemi lidmi, kteří se na Kladně pohybují, můžu jen smeknout, protože odvádějí skvelou práci,“ poklonil se smečař Tomáš Hýský.

I díky výborné partě předvádí Kladno v lize vynikající výkony. A to navzdory tomu, že není rozhodně jediným týmem, který před sezonou posílil. V extralize je celkem 42 cizinců, a tak není o atraktivní a vyrovnané duely nouze. To se projevuje i na diváckém zájmu o volejbal v Kladně.

„Nečekal jsem to. Loni chodilo tři sta lidí a byli jsme spokojení. Teď byla v šestém kole narvaná hlava. Víc nebylo ani loni na play-off. Je vidět, že volejbal na Kladně táhne a během roku a půl dokázal, že je vedle hokeje druhým sportem,“ řekl Klár.

Další extraligový zápas čeká Kladno v pondělí v Ostravě, před domácím publikem vyzvou Středočeši 25. listopadu Příbram.

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme