S Trumpem se kvůli zmatkům v jeho týmu nedokážou spojit zahraniční státníci, píší The New York Times

Nově zvolený americký prezident Donald Trump popírá zprávy o chaosu při sestavování svého vládního týmu. Předávání moci v Bílém domě provázejí průtahy, vyhazovy a vnitřní spory mezi republikánovými poradci. Kritice čelí i kandidát na post ministra zahraničí Rudolph Giuliani, a to kvůli možnému střetu zájmů během svého dřívějšího podnikání v zahraničí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz amerických prezidentských voleb Donald Trump

Vítěz amerických prezidentských voleb Donald Trump | Zdroj: Reuters

The New York Times uvedly, že se s Trumpem kvůli zmatkům nedokáží spojit zahraniční státníci. Vítěz amerických prezidentských voleb ale list za zprávy zkritizoval. Podle jeho týmu nově zvolený prezident i viceprezident mluvili už s téměř třicítkou světových lídrů.

Ve čtvrtek se s Donaldem Trumpem v New Yorku jako první zahraniční představitel sejde tváří v tvář japonský premiér Šinzó Abe.

Předpovídal jeho vítězství, teď profesor věstí, že Trumpa zažalují. Impeachment by ho mohl připravit o funkci

Číst článek

Newyorský starosta Bill de Blasio během osobní schůzky varoval Trumpa, že udělá vše pro ochranu přistěhovalců před deportací. Podobně se vyjádřili i starostové dalších velkých měst, včetně Los Angeles, San Francisca, Chicaga, Bostonu, Filadelfie a Washingtonu.

Republikán totiž slíbil deportovat až tři miliony imigrantů, kteří mají údajně záznam v trestním rejstříku.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme