Anonym hlásil teroristický útok na letišti u Rotterdamu, na místě zasahují policejní těžkooděnci

Letiště mezi nizozemskými městy Rotterdam a Haag ve čtvrtek kvůli anonymní hrozbě zvýšilo bezpečnostní opatření. Příjezdové cesty k letišti střeží těžce ozbrojená vojenská policie, uvedla agentura AP.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie zatkla Ahmada Khana Rahamiho

Policie zatkla Ahmada Khana Rahamiho | Zdroj: Reuters

Provozu na letišti se však podle listu De Volkskrant opatření nijak nedotkla. "Viditelná i neviditelná" opatření úřady přijaly "v důsledku anonymního hlášení o možné hrozbě, které obdržela policie", uvedli v prohlášení strážci zákona. Mluvčí vojenské policie sdělil, že již začalo vyšetřování, podrobnosti ale říci odmítl.

Letiště mezi městy Rotterdam a Haag je po amsterodamském a eindhovenském třetí největší v Nizozemsku. Nizozemsko je v pohotovosti od teroristických útoků v Paříži, které se odehrály loni v listopadu. Podle nedávné zprávy německého deníku Die Welt se kromě Paříže chystali teroristé loni 13. listopadu zaútočit i na amsterodamské letiště Schiphol. Ve francouzské metropoli zabili 130 lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme