Vstupenky na anglický fotbal zlevnily. Venkovní zápasy oblíbeného klubu vychází na necelou tisícovku

Špičkový fotbal v Anglii je v letošní sezoně cenově opět o něco dostupnější, zjistila BBC. Ta přišla i na některé paradoxy, jako třeba že průměrná cena lístku na venkovní zápasy ve druhé lize je vyšší než v elitní Premier League. Nebo že by Manchester United musel na svém stadionu prodat přes 35 milionů šálků svého předraženého čaje, aby si vydělal na přestup francouzského záložníka Paula Pogby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lístky na fotbal v Anglii jsou nedostatkovým zbožím, celosezónní vstupenky se dědí

Lístky na fotbal v Anglii jsou nedostatkovým zbožím, celosezónní vstupenky se dědí | Zdroj: Reuters

Průzkum BBC mezi 223 profesionálními kluby v Británii zjišťoval, jaký reálný dopad má na fanoušky nová smlouva o prodeji televizních práv na Premier League. Klubům dvou nejvyšších anglických soutěží přinese za tři roky přes osm miliard liber.

Nejen to mělo za následek, že oproti loňsku jsou dvě třetiny všech lístků po celé Británii stejně drahé nebo levnější než v loňské sezoně. Příznivci hlavně ocenili, že se Premier League dohodla na zmrazení cen vstupenek pro hostující příznivce na úrovni 30 liber.

Průměrná cena lístku na domácí duel v Premier League klesla meziročně o šest procent. Předseda Federace fotbalových fanoušků Malcolm Clarke si myslí, že by kluby v Premier League mohly jít ještě dál.

„Mohly by si dovolit pustit každého fanouška na stadion zdarma na každičký zápas, a pořád by byly stejně bohaté jako za předchozí smlouvy o televizních právech. To jen pro představu, jakou částkou disponují,“ tvrdí Clarke.

K tomu je třeba podotknout, že i když si fanoušci stěžují na ceny lístků, na náklady na cestování, tak o vstupenky hlavně ve velkých městech je pořád enormní zájem. Jde o nedostatkové zboží, i když třeba fanoušci Arsenalu zaplatí za nejdražší roční permanentku vůbec nejvyšší částku v lize – 2013 liber, v přepočtu přes 62 tisíc korun.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme