Británie bude muset unii přispívat nejméně ještě 10 let po brexitu, varuje německý ministr financí

Důrazné varování ohledně ekonomických dopadů brexitu adresoval britské vládě německý ministr financí Wolfgang Schäuble. Podle něj bude země například muset do společné pokladny přispívat ještě dlouho poté, co Evropskou unii opustí. V pátek budou v Berlíně jednat kancléřka Angela Merkelová a šéfka londýnské vlády Theresa Mayová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancléřka Angela Merkelová a ministr financí Wolfgang Schäuble před hlasováním německého parlamentu o pomoci Řecku

Kancléřka Angela Merkelová a ministr financí Wolfgang Schäuble před hlasováním německého parlamentu o pomoci Řecku | Zdroj: Reuters

Wolfgang Schäuble pro Financial Times uvedl, že Británie bude i po brexitu vázána daňovými předpisy, které omezují možnost pobídek jednotlivých zemí zahraničním investorům.

Příspěvky do unijní pokladny pak prý bude muset Spojené království posílat minimálně po dobu deseti let od formálního odchodu z Evropské unie.

Britská vláda netuší, jak opustit EU, naznačuje uniklý dokument

Číst článek

Část závazků vyplývajících z britského unijního členství může platit třeba až do roku 2030, nastínil německý ministr financí.

Podle Financial Times je postoj vlivného německého ministra tvrdou ranou britským nadějím, že by jednání o brexitu nemusela být tak náročná, jak signalizuje například Francie.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme