Češi 15. listopadu v e-shopech utratili rekordní letošní částku, pomohla doprava zdarma

V letošním roce utratili Češi nejvíc za zboží z e-shopů 15. listopadu. Podle společnosti PayU byl tento den pro online nakupování vůbec nejsilnější, a to i kvůli dopravě zdarma. Zákazníci během něj zaplatili za zboží a služby po internetu dvaapůlkrát víc peněz, než je běžné v průběhu roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakupování přes internet

Nakupování přes internet | Foto: Český rozhlas, Fotobanka Freeimages

Patnáctého listopadu vytáhly tuzemské e-shopy z lidí celkem 222 milionů korun, to znamená o jedenáct milionů víc než loni. Do Dne dopravy zdarma se zapojilo i rekordní množství internetových obchodů, podle srovnávače Heuréka celkem 1549.

Češi v ten den naklikali dohromady 180 tisíc objednávek a průměrná cena jedné zásilky dosáhla 1250 korun.

E-shopy se připravují na Vánoce. Čekají letos rekordní tržby

Číst článek

Den dopravy zdarma lidem dohromady ušetřil 14 milionů korun, spočítal Tomáš Braverman, ředitel srovnávače Heuréka. To znamená o pět procent víc než v loňském roce.

Tuzemské internetové obchody ale letos mají novou konkurenci, a to světovou jedničku Amazon. Tento americký e-shop začal nabízet dopravu do České republiky zdarma při objednávce nad 39 eur, v přepočtu tedy asi okolo tisíce korun.

Ušetří ale hlavně trpěliví zákazníci. Zásilky zdarma totiž přijdou ve standardní lhůtě - čtyř až osmi pracovních dní, jinak je nutné připlatit. Oblíbené jsou mezi Čechy třeba i čínské e-shopy.

Ty české v letošním roce očekávají rekordní tržby. Jen za zboží by měly překonat hranici sta miliard. Ve srovnání s loňskem tak jde o nárůst o téměř jednu pětinu.

Příští týden navíc budou další slevy, o takzvaném černém pátku. I do něj se postupem času zapojuje stále víc obchodů, hlavně pak právě ty internetové. Další možnost výhodnějšího nákupu by mělo nabídnout ještě takzvané kybernetické pondělí.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme