V Česku zatím lyžaře vítají tři areály. Další vleky podle předpovědí nerozjede ani víkendové počasí

V Česku se otevřely první lyžařské areály, zatím ale jen tři. Ještě před týdnem přitom naděje lyžařů rychle rostly – byl mráz a sněžilo. Následovalo ale oteplení, takže podmínky na svazích zatím nejsou dobré. Změnit se to podle předpovědí meteorologů nemá ani o víkendu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Monínec u Sedlce-Prčice

Monínec u Sedlce-Prčice | Foto: Michal Trnka

Jaké počasí závěr týdne přinese, řekl v pátek Radiožurnálu Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

„Zítra přes den většinou zataženo, déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku místy srážky trvalé a vydatné. Srážkové úhrny za 24 hodin se můžou pohybovat dokonce až od 30 do 40 milimetrů. V Čechách nad 900 metrů déšť se sněhem nebo sněžení, nejvyšší teploty v Čechách pět až devět, na východě území až jedenáct stupňů Celsia,“ shrnul.

Lyžařská sezona se blíží. Přečtěte si, jak správně na zimu připravit běžky

Číst článek

V neděli má počasí vypadat skoro stejně.

Zatím se tak lyžuje jen v Krkonoších na sjezdovce Anděl, která má 300 metrů. Dále se dá vyrazit na Monínec, kde dokonce už začali s večerním ježděním. Do sedmi večer si lyžaři a snowboardisti můžou užívat i osvětleného svahu v Branné v Jeseníkách, kde se zatím jezdí na modré sjezdovce dlouhé 600 metrů.

V okolních státech už je v provozu třeba Kaprun v Rakousku nebo Zieleniec na polské straně Orlických hor, v těsném sousedství české hranice. Tento areál je hned pod Šerlichem, kousek od Masarykovy chaty a lyžovalo se v něm už o minulém víkendu.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme