Dobročinný LeBron James. Baskatbalista věnoval přes 2 miliony dolarů na výstavu o Alim

Basketbalista LeBron James, jedna z největších hvězd zámořské NBA, věnoval dva a půl milionů dolarů na podporu výstavy, která je věnována v červnu zesnulému boxerovi Muhammadu Alimu. Expozice je umístěna v Národním muzeu afroamerické historie, které bylo ve Washingtonu otevřeno v září tohoto roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista LeBron James

Basketbalista LeBron James | Foto: Robert Deutsch-USA TODAY | Zdroj: Reuters

„Každý profesionální sportovec, bez ohledu na rasu a pohlaví, toho Muhammadu Alimu hodně dluží,“ uvedl LeBron James v prohlášení.

„Jeho život si zaslouží, aby ho znaly všechny generace. Je mi ctí, že tímto můžu oslavit jednu z nejvilnějších osobností našeho národa, která společně s Jackiem Robinsonem a Jessem Owensem použila sílu sportu ke zlepšení našich občanských práv,“ dodal basketbalista Clevelandu, který v minulé sezoně s týmem z Ohia dosáhl na titul v NBA.

Clevelandu Calvaliers se daří i letos, když v prvních 11 duelech zaznamenal devět výher a v pořadí Východní konference mu náleží druhá pozice.

Na daru v hodnotě 2,5 milionů dolarů (asi 62 milionů korun) se finančně podílel i Jamesům obchodní partner Maverick Carter.

„Jsem ohromena LeBronovým darem, který zachová odkaz Mohammeda Aliho i dalším generacím,“ napsala na sociálních sítích vdova po zesnulém boxerovi Lonnie Aliová.

Výstava s názvem „Muhammad Ali: Síla ke změně“ svým návštěvníkům nabízí k vidění řadu relikvií ze slavné kariéry mistra světa v těžké váze, který zemřel letos v červnu ve věku 74 let.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme