Hejnová si pod novým koučem zvyká na netypickou přípravu. Musím tomu věřit, tvrdí atletka

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová prochází obdobím změn. Po sezoně, která jí nevyšla podle představ, má od října nového trenéra a v zimě si chce vyzkoušet krátké sprinty. A pokud by jí pár měsíců pod vedením Němce Falka Balzera dostatečně zrychlilo, mohla by vyrazit na halové mistrovství Evropy do Bělehradu jako závodnice na 60 metrů překážek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletka čtvrtkařka Zuzana Hejnová.jpg

Atletka čtvrtkařka Zuzana Hejnová.jpg | Foto: Český olympijský výbor

„Nevím, jaký je limit, ale myslím, že to není nereálné,“ uvažuje Zuzana Hejnová ještě s dostatečným předstihem před halovou sezonou s březnovým vrcholem v Srbsku.

Čtyřstovka je přece jen o dost podobnější její hlavní disciplíně než šedesátka s překážkami, ale přesto vidí Falk Balzer velký význam v tom, aby si v rámci přípravy na venkovní čtvrtku s překážkami vyzkoušela Hejnová krátké sprinty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že to není nereálné, říká Zuzana Hejnová ke splnění limitu na halové mistrovství Evropy v běhu na 60 metrů překážek

„Preferuje, abych spíš běhala šedesátku – hladkou i s překážkami,“ říká česká překážkářka.

Každopádně je ale přesun od Dalibora Kupky, pod jehož vedením si před téměř dvěma lety vyzkoušela neúspěšně osmistovku, velkou změnou. V listopadu dřív tradičně naběhala velké množství kilometrů v rámci objemového tréninku, ale u Balzera už teď nezvykle v tretrách zdokonaluje rychlost a starty.

„Musím věřit tomu, že to bude fungovat. Že běhám teďka v tretrách, je pro mě zvláštní, nicméně je to neobvyklé jenom v Evropě. V zámoří se takto trénuje, a někteří v tuto dobu dokonce závodí. Věřím tomu, že když teď běhám poměrně rychle, tak potom v teple budu o to rychlejší,“ přeje si Zuzana Hejnová, která teď většinu času tráví v Německu, kde má na přípravu větší klid a už se také trochu sžívá s místním prostředím a také jazykem.

„Co se tréninku týče, tak už rozumím. Takové ty klasické názvy, které potřebuji při tréninku, tak ty už umím,“ říká dvojnásobná mistryně světa.

Jinak ale mluví s koučem i ostatními členy tréninkové skupiny anglicky. Na konci listopadu vyrazí dvojnásobná mistryně světa se svým týmem za teplem na Kanárské ostrovy a pak už pomalu začne halová sezona, kde se ukáže, jestli vyrazila Zuzana Hejnová správným směrem.

Hlavní test spolupráce Hejnová - Balzer však přijde až v srpnu na venkovním světovém šampionátu v Londýně.

Jakub Marek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme