Zlín zvítězil v Jihlavě 3:1 i díky sportovnímu gestu Rosy

Duel předposledního a druhého týmu tabulky nabídl ve 14. kole vyrovnanou první polovinu, ale také sportovní gesto fair play jihlavského stopera Antonína Rosy. Zlín se díky vítězství 3:1 nad Jihlavou přiblížil vedoucí Plzni, která má ale odehráno o zápas méně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínský brankář Stanislav Dostál

Zlínský brankář Stanislav Dostál | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

První šanci měli domácí, když Michal Rabušič hlavičkoval z malého vápna, ale střela neměla dostatečnou razanci a navíc byla zblokována. V patnácté minutě se ale prosadil z hranice velkého vápna Pavel Dvořák, jehož střela škrtla tyč, a poslal Jihlavu do vedení 1:0.

Stanislav Dostál zanedlouho vychytal Dvořáka, ale na druhé straně měl snadnou práci Dame Diop, který se po nahrávce od Vukadinoviče trefoval do prázdné brány a srovnal tak stav na 1:1. Vzápětí měl sám Vukadinovič gólovou šanci, po kličce z úhlu minul prázdnou bránu.

Sportovní gesto udělal domácí Antonín Rosa, který se přiznal k vlastnímu gólu. Rozhodčí branku nejprve neuznali, protože si mysleli, že se balon naposledy dotknul zlínského Diopa v ofsajdu. „Vůbec jsem nechápal, co se řeší, co píská. Hráč přede mnou vystřelil, já to tečoval. Rozhodčí se, zeptal, jestli jsem to tečoval, tak jsem mu řekl, že ano. Nic jiného mi nezbylo. Byl bych za blbce, kdybych řekl něco jiného,“ uvedl Rosa.

„Tonda bude v očích veřejnosti za hrdinu, protože se přiznal. Je těžké se k tomu vyjadřovat, protože jsem to neviděl. Osobně bych to nechal na rozhodčím. Kdybychom se měli ke všemu ve fotbale přiznávat, tak neděláme nic jiného,“ přidal trenér Jihlavy Michal Bílek.

Autorem druhé branky byl nakonec uveden Josef Hnaníček. V nastavění ještě vedení Zlína navýšil střídající Marko Jordan.

V základní sestavě Zlína byl i záložník Haris Harba, přestože je v týmu na hostování právě z Jihlavy. Ta se proti jeho nastoupení pojistila ve smlouvě. Hosté proto budou muset za start bosenského záložníka Vysočině připlatit podle médií zhruba 200 tisíc korun.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme