Trump vyplatil studentům své virtuální 'univerzity' miliony dolarů, soudu se tak vyhne

Budoucí americký prezident Donald Trump se rozhodl v rámci mimosoudního vyrovnání vyplatit studentům někdejší Trumpovy univerzity 25 milionů dolarů (638 milionů korun). S odvoláním na newyorského státního zástupce Erika Schneidermana o tom informovaly světové agentury.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2016-11-08T134613Z_3_MTZGRQECB8BN1YD2_RTRFIPP_0_USA-ELECTION-TRUMP.JPG

2016-11-08T134613Z_3_MTZGRQECB8BN1YD2_RTRFIPP_0_USA-ELECTION-TRUMP.JPG | Zdroj: Reuters

Trump čelil třem hromadným žalobám kvůli takzvané Trumpově univerzitě, neakreditované virtuální podnikatelské škole, která od roku 2005 do roku 2010 nabízela například realitní a podnikatelské kurzy.

Žalobci, kterých bylo podle Schneidermana více než 6000, tvrdili, že instituce používala podvodné marketingové praktiky a agresivní prodejní taktiky. Trumpova univerzita je měla připravit až o 40 milionů dolarů (přes miliardu korun).

Král hoaxů: Trumpovi jsem vyhrál volby. Jeho podporovatelé nekontrolují fakta, jen sdílejí články

Číst článek

Studenti z několika států v žalobě uvedli, že program podvodně sliboval školitele osobně vybrané Trumpem a zavádějící byl podle nich i název univerzita.

Soud týkající se jedné z žalob se měl konat 28. listopadu v San Diegu a Trumpa jako svědka předvolaly obě strany. Soudu měl předsedat Gonzalo Curiel, kterého Trump během prezidentské kampaně označil za podjatého kvůli jeho mexickému původu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme