Tecl pomohl Jablonci dvěma góly k výhře 3:0 nad Libercem

Severočeské derby ovládl ve 14. ligovém kole Jablonec, který si s Libercem poradil 3:0. Tak vysokou porážku utrpěli liberečtí hráči od svého rivala naposledy v únoru 2011. Dvěma zásahy se na vítězství Jablonce podílel Stanislav Tecl a o jednu brnaku se postaral Ondřej Mihálik.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonecký Stanislav Tecl se raduje ze vstřeleného gólu

Jablonecký Stanislav Tecl se raduje ze vstřeleného gólu | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Jablonec založil slibnou akci hned ve druhé minutě. Bosenský záložník Mirzad Mehanovič se dostal do šance po centru Matěje Hybše. O chvíli později poslal přízemní centr Stanislav Tecl, Martinu Doležalovi se ho ale nepodařilo tečovat. Brankář Liberce Martin Dúbravka ale jen vyrazil a k balónu se ještě dostal Mehanovič, ale Vladimír Coufal míč srazil.

Liberec nejenže hned v začátku čelil nebezpečným akcím, ale také přišel o útočníka Milana Baroše, který se zranil. Hosté měli příležitost ve dvanácté minutě, ale Jan Navrátil hlavičkoval těsně vedle tyče. Gólmana Jablonce Vlastimila Hrubého chtěl z úhlu překvapit Jan Sýkora, ale přestřelil. Jablonec mohl jít do vedení v pětadvacáté minutě, ale Martin Doležal minul vzdálenější tyč.

Po faulu Vojtěcha Kubisty na Miroslava Markoviče měl Liberec k dispozici pokutový kop, ale Daniel Bartl neproměnil, jelikož střelu k levé tyči Hrubý vychytal. V první minutě nastaveného času se domácí dostali do brejku a Tecl se z úhlu trefil pod břevno.

A druhý gól domácích dal hned po pauze s pomocí břevna střídající Ondřej Mihálik a vstřelil svou šestou branku v ligové kariéře. Třetí branku a svou druhou v tomto utkání vstřelil jednašedesáté minutě Tecl a mezi nohama gólmana zvýšil už na 3:0.

Jablonec doma zvítězil po pěti zápasech a posunul se na osmé místo tabulky. Liberec získal z posledních čtyř kol jen dva body a je až jedenáctý.

14. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 45.+1 a 61. Tecl, 47. Mihálik. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Peřina. ŽK: Mehanovič, Masopust - Coufal, Vůch. ČK: 79. Coufal. Diváci: 3054

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme