Na Město boha v Riu se zřítil policejní vrtulník. Sestřelili ho zločinci?

Při přestřelce mezi policií a zločinci ve Městě boha, známé chudinské čtvrti brazilského Ria de Janeira, se zřítila policejní helikoptéra. Všichni čtyři muži na její palubě zemřeli. Zatím není jasné, jestli letoun před pádem zasáhly střely, nebo havaroval z jiné příčiny. Ve chvíli, kdy spadl, se ale v místě intenzivně střílelo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté zkoumají zřícený vrtulník.

Policisté zkoumají zřícený vrtulník. | Foto: Fotobanka Profimedia

Velení zásahové policie zatím nezná příčinu pádu vrtulníku, verdikt dají až experti po prohlédnutí vraku.

Policejní helikoptéra spadla jen kousek od rušné dálnice. Ze vzduchu monitorovala místo přestřelky v chudinské čtvrti Město boha. Policisté z místní jednotky tam zasahovali proti místnímu drogovému gangu.

Už od pátku se v chudinské čtvrti, kterou proslavil ve světě dvoudílný film Město bohů, intenzivně střílí. Narkomafie se tam střetává s další zločineckou organizací, takzvanou milicí.

Násilí v Riu de Janeiru se v posledních letech stupňuje, a někteří odborníci dokonce tvrdí, že program takzvané pacifikace chudinských čtvrtí ve městě, spuštěný několik let před olympijskými hrami, selhává.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme