Volejbalisté Dukly postoupili do Ligy mistrů. V odvetě porazili finský celek Tiikerit Kokkola 3:0

Volejbalisté Dukly Liberec se probojovali do hlavní fáze Ligy mistrů. Středeční prohru ve Finsku 0:3 s Tiikeritem Kokkola napravili doma vítězstvím 3:0 a ve zlatém setu 15:11. Ve skupině čeká české šampiony stejně jako před rokem italská Civitanova, dále polský Rzeszów a Berlín, hrát se začne na začátku prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Liberce si zahrají Ligu mistrů

Volejbalisté Liberce si zahrají Ligu mistrů | Foto: Dukla Liberec, Facebook

Dukla ve středu nečekaně v chladné hokejové hale v Kokkole klopýtla a po nezvládnuté koncovce prvního setu se dostala pod tlak. Ale domácí odvetu zvládla bezpečně. Hráči nechybovali, o hlavní porci bodů se staral polský univerzál Patucha a v útoku jasně hosty přehráli.

„Dneska jsme předvedli nejlepší výkon v sezoně. Od začátku do konce jsme hráli koncentrovaně, dobře jsme přihrávali, útočili a vyvarovali se újezdů, které jsme udělali ve Finsku,“ pochvaloval si trenér Michal Nekola v rozhovoru pro Českou televizi.

Hráčům neměl co vytknout, domácí odvetu zvládli bez zaváhání, v obraně uhlídali univerzála Ropponena a mohou se těšit na minimálně šest zápasů s evropskou elitou. „Jakub Janouch hrál výborně, rozděloval nahrávky na jedny ruce, ale vycházelo to z dobré přihrávky,“ pochválil Nekola svého nahrávače.

Skupinová fáze Ligy mistrů začne 6. prosince, Liberec v prvním kole přivítá Rzeszów s českým nahrávačem Lukášem Ticháčkem. Pak pojede do Civitanovy a první polovinu zakončí doma s Berlínem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme