Láska přes internet. Hokejista Rutta má doma na starosti vynášení koše, házenkářka Szarková vaření

Český hokejový reprezentant a obránce Chomutova Jan Rutta našel lásku přes internet. Už víc než rok tvoří partnerský pár se slovenskou házenkářkou Simonou Szarkovou. Mostecká kanonýrka patří mezi nejlepší interligové hráčky a také ona obléká národní dres. Sportovní dvojice si na souhru potrpí i ve společné domácnosti. Oba už v ní mají určené své role.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Rutta a Simona Szarková

Jan Rutta a Simona Szarková | Foto: Instagramový profil Jana Rutty

„Popravdě jsme se poznali přes internet. On se byl podívat na zápase a potom mi napsal,“ vzpomíná slovenská házenkářka Simona Szarková. „Kdybych na ni čekal po zápase, tak by si řekla, co jsem za úchyla, takže jsem zvolil tuto cestu,“ doplnil hokejista Chomutova Jan Rutta.

Nejprve tedy své budoucí lásce napsal povzbudivý vzkaz po utkání. „Přečetla jsem si to a podívala se, kdo to je. Zjistila jsem, že je to velmi sympatický mladý muž. Myslím, že je to fajn, protože se dokážeme vcítit jeden druhému do kůže. Pomáháme si a podporujeme se,“ uvedla Szarková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový reprezentant Jan Rutta našel lásku přes internet. Oporu slovenského týmu v házené Simonu Szarkovou naučil odpočívat

Vztah dvou sportovců může mít výhodu v tom, že si navzájem tolerují časové vytížení, ale má to i své nevýhody. „Kolikrát je rozpis tréninků a zápasů tak nabitý, že jste de facto pořád na cestách, na zimáku, nebo spíte,“ říká Rutta.

Pokud jde o domácí práce, tak chomutovský hokejista se vysavače bojí snad víc než útočníků soupeře. „Moc teda neluxuje, to ho musím nabonzovat,“ říká Szarková a Rutta ze sebe s úsměvem dostává, že on má na starosti spíše vynášení košů. Když toho má ale přítelkyně hodně, prý jí pomůže s úklidem. „Nebudu si tady hrát na hrdinu, je to z větší části spíš ona, kdo dává do pucu domácnost,“ přiznal.

Když sportovní pár vaří, většinou za plotnou stojí právě házenkářka. „Chodím pozdě z tréninků, takže večeři tak nějak ne, ale když mám volný den, tak to dělám ráda,“ říká a přítel doplňuje, že zpočátku jí to moc nešlo, ale v poslední době prý vaří výborně.

Klidnější režim

„Mám strašně rád rizoto s lososem, pak vepřovou panenku s brusinkovou omáčkou k tomu brambor. Takže když se mě zeptá, co bych chtěl uvařit, tak to jsou dvě jídla, ze kterých mám radost,“ dodává Rutta.

Volný čas tráví pár nejraději v posteli, jak prozradila Szarková, která nehraje jen házenou, ale také studuje práva. Klidnější režim ji naučil právě přítel Jan Rutta, který jí ukázal, že volný čas se dá trávit třeba sledováním seriálů.

„Ona byla vždycky takový akční člověk, co vždycky musel něco dělat. Trošku jsem jí ukázal, jaké to je udělat si pohodičku. Po dopoledním tréninku si prostě jen lehnout na gauč a nic nedělat,“ vysvětluje.

Na cestování má sympatický pár ještě času dost. Oba patří ve svých zemích mezi nejlepší v oboru, a tak je možná už brzy čeká stěhování za lukrativnějším angažmá.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme