Švédská fotbalová ikona v konfliktu s fanoušky. Tým Henrika Larssona sestoupil, chuligáni napadli jeho syna

Fotbalisté Helsinborgu po 23 letech sestoupili ze švédské nejvyšší soutěže. Vypjatý závěr baráže s Halmstadem nevydrželi někteří fanoušci klubu a napadli útočníka Jordana Larssona. Do konfliktu mířil i jeho otec, legenda švédského fotbalu a ikona Celticu Glasgow Henrik Larsson.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Henrik Larsson byl jako útočník skvělý, jako trenér Helsinborgu ale zatím neuspěl

Henrik Larsson byl jako útočník skvělý, jako trenér Helsinborgu ale zatím neuspěl | Zdroj: Reuters

10 minut před koncem barážové odvety mezi Helsinborgem a Halmstadem vstřelil Jordan Larsson gól na 1:0. Tradiční klub v tu chvíli mířil k záchraně, jenže hosté v posledních třech minutách vstřelili dva góly a zvrátili celý dvojzápas. Zajistili si postup a Helsinborg poslali o patro níž.

Porážku a sestup neunesla skupina z tvrdého jádra fanoušků Helsinborgu a vnikla na hřiště. Z Larssona mladšího stal vyvrhel, maskovaní po něm házeli sedačky i rohový praporek, došlo i na fyzický konflikt, když se ho snažili svléknout z dresu.

Skupiny uklidnila až pořadatelská služba a Henrik Larsson. Legenda švédského fotbalu působí v Helsinborgu jako trenér a šel fandy uklidnit. „Chápu jejich frustraci, proto jsem tam šel. Ale nebylo to ode mě nejchytřejší,“ uznal druhý den bývalý útočník švédské reprezentace.

„Nevěděl jsem, že útočili i na Jordana. Ale i kdyby ne, šel bych tam taky,“ vracel se k nepříjemné situaci. Viditelně rozčíleného 19letého syna odvedl do kabin pořadatel.

Pětačtyřicetiletý vítěz Ligy mistrů s Barcelonou chce i přes neúspěch pokračovat s trénováním ve svém rodném městě. Syna prý po nepovedeném závěru sezony pošle na dovolenou.

„Budu dál žít a pracovat ve městě. Jen se budu víc koukat přes rameno. A když chuligáni přijdou k nám, máme doma hodně psů,“ dodal s úsměvem.

Henrik Larsson je jedním z nejúspěšnějších fotbalistů ve švédské historii. Za národní tým odehrál 93 zápasů a vstřelil 36 gólů, má i bronzovou medaili z MS 1994. Jeho největším klubovým úspěchem je titul v Lize mistrů s Barcelonou před 10 lety, legendou je ve skotském Cetlicu Glasgow, kde hrál 7 sezon.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme