Petra Čecha čeká období bez volna. Arsenalu pomáhá série neporazitelnosti

Fotbalisté Arsenalu pokračují v úspěšné sérii a s brankářem Petrem Čechem v zádech stále sní o titulu. Šanci na mistrovský pohár může kromě zákroků českého gólmana zvýšit i dobře zvládnutá zimní část anglické ligy, která má na konečné pořadí v soutěži dlouhodobě zásadní vliv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech drží Arsenal v minimálním odstupu na čelo Premier League

Petr Čech drží Arsenal v minimálním odstupu na čelo Premier League | Zdroj: Reuters

Zatímco ve všech ostatních zemích mají fotbalisté okolo vánočních svátků klid, v Anglii se tou dobou hrají zápasy častěji než na podzim nebo na jaře.

„Zimní série bude určitě důležitá. Je důležitá každý rok a ten, kdo ji projde, si vytvoří velice dobrou pozici,“ upozorňuje Petr Čech. „Na jaře těch zápasů spíš ubývá. Týmy postupně vypadávají z dalších soutěží, jako je domácí pohár nebo Liga mistrů,“ připomíná ve vyjádření pro ČRo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Místo vánočního klidu zápas za zápasem. Petr Čech ale má s hektickým přelomem roku ve fotbalové Anglii zkušenosti

Po vypadnutí z jiných soutěží se totiž mužstva znovu snaží v domácí lize probojovat na příčky zaručující postup do Ligy mistrů, ale ztrátu už zpravidla na jaře nedoženou.

I proto teď Arsenal těší, že kromě úvodní porážky s Liverpoolem začal sezonu dobře a 11 ligových utkání v řadě neprohrál. V Premier League se drží na špici a ze čtvrtého místa ztrácí jen tři body na vedoucí Chelsea. Naposledy Kanonýři remizovali v Manchesteru.

„Měli jsme hodně hráčů pryč, ale United byli v té samé situaci. Na to se nemůžeme vymlouvat. Náš výkon prostě nebyl optimální, a i když jsme nehráli tak dobře, můžeme být spokojeni, že máme bod a alespoň pokračuje naše série bez porážky,“ těší českého veterána bod z půdy United.

„Věřím, že ta série bude pokračovat a pomůže nám během zimního období a hlavně na přelomu roku. Vstupujeme do nabité fáze, kdy se do konce ledna hraje skoro pořád dvakrát týdně a člověk prakticky nemá volno,“ dodává.

Švédská fotbalová ikona v konfliktu s fanoušky. Tým Henrika Larssona sestoupil, chuligáni napadli jeho syna

Číst článek

Podle předpokladů měl Petr Čech být jen na lavičce ve středečním duelu Ligy mistrů proti Paris Saint-Germain. Jednak proto, že prestižní soutěž pravidelně chytá jeho náhradník Ospina, a také proto, že oba týmy už mají jistý postup ze skupiny a potřebují body hlavně v boji o domácí titul.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme