Nigel Farage by byl skvělý velvyslanec v USA, tvrdí Trump. Britská vláda to odmítá

Britská vláda odmítla návrh Donalda Trumpa, aby se novým velvyslancem Spojeného království ve Washingtonu stal populista Nigel Farage. Někdejšího dlouholetého předsedu strany UKIP pojí s Trumpem blízký vztah. Londýnský kabinet naznačil, že výběr ambasadora je čistě na něm.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nigel Farage v Evropském parlamentu

Nigel Farage v Evropském parlamentu | Zdroj: Flickr.com | CC BY-NC-ND 2.0

„Mnoho lidí by si přálo, aby Nigel Farage reprezentovat Velkou Británii jako jejich velvyslanec ve Spojených státech. Udělal by skvělou práci,“ napsal úterý Trump na svůj Twitter.

Šéf britské diplomacie Boris Johnson v Dolní sněmovně zdůraznil, že Spojené království už má ve Spojených státech špičkového velvyslance. Sir Kim Darroch se navíc funkce ujal teprve letos v lednu.

Odmítavý postoj vlády ale rozhněval samotného Nigela Farage. Ten politiku Downing Street vůči Donaldu Trumpovi nazval „žumpou“. V článku pro pravicový blog Breitbart předák UKIPu uvedl, že „úřad premiérky musí uznat, že svět se změnil a že on osobně je v dobré pozici pomoct rozvoji vztahů s novou americkou administrativou.“

Podle Farage je pro Downing Street averze vůči němu, UKIPu a výsledku unijního referenda přednější než dobro Spojeného království.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme