Trump obrátil. Mezi člověkem a klimatickými změnami je určitá spojitost, tvrdí

Zvolený americký prezident Donald Trump se domnívá, že mezi lidskou činností a změnami globálního klimatu existuje určitá souvislost. Uvedl to v rozhovoru poskytnutém deníku The New York Times. Na otázku, zda se chystá odstoupit od pařížské klimatické dohody, ale jasně neodpověděl. Nechává si prý otevřené všechny možnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump

Donald Trump | Zdroj: Reuters

"Myslím, že je tam nějaká spojitost. Nějaká, něco. Záleží na tom kolik," uvedl Trump na otázku, zda má na klimatické změny vliv i člověk.

Co se týče budoucnosti americké podpory pařížské klimatické dohody, je Trump podle svých slov otevřený všem možnostem. Myslí prý ale na dopady boje proti klimatickým změnám na konkurenceschopnost amerických podniků.

Trump v předvolební kampani tvrdil, že globální oteplování je podvod, který si vymyslela Čína, aby poškodila americké hospodářství. Řekl také, že pařížskou klimatickou dohodu vypoví a že bude podporovat průmyslová odvětví, jako je těžba uhlí, ropy a zemního plynu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme