‚Padá Google, něco si přej.‘ Český internet po výpadku vyhledávače ovládl vtip

Stává se to celkem už tradicí. Když se stane něco nepříjemného, ale vtipného, český internet zaplní nespočet vtipných komentářů. Stejně tomu bylo i při úterním výpadku Googlu, kdy nezbylo nic jiného, než se nad tím pozastavit a prohodit vtipnou průpovídku. Na serverech společnosti Google jsme totiž dosti závislí. Zpravodajský web vybral to nejzajímavější z českého Twitteru, co se během výpadku Googlu přihodilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Google

Google | Foto: Creative Commons Attribution 2.0 Generic, mjmonty

Reakce českých internetových uživatelů by se daly rozdělit do několika kategorií a fází. Tou první je fáze poznávání, kdy uživatelé zjišťují, co se mohlo stát.

Google v Česku postihl rozsáhlý výpadek. Omlouváme, zjistíme, co za to mohlo, vzkázal

Číst článek

Když se zjistilo, že Google na českém a slovenském území doopravdy na několik hodin spadl, přišlo na řadu zjišťování možných důvodů. A i zde jsou čeští uživatelé velmi kreativní. Zapomněla společnost zaplatit za doménu? Nebo už byla zbytečná, protože všechno bylo nalezeno?

Jednou z variant bylo i zapojení americké legendy Chucka Norrise do celého problému.

Výpadek Googlu trval pouze pár hodin a nakonec se podařilo jej opět nahodit. Podle mnohých za to mohla obětavá práce inženýrů a programátorů z Googlu.

A nakonec se padající internetový vyhledávač mohl přirovnat i k simulujícím fotbalistům, kteří také pro pád nejdou zrovna daleko.

Výpadek známé společnosti ovšem mohl přinést i několik výhod. Alespoň někteří novináři si to myslí.

A nakonec jedna vzpomínka. Jak poznamenal novinář Miloš Čermák, výpadek Googlu pro něj znamenal návrat o 30 let zpět.

Jan Řápek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme