V Polsku zmařili útok na prezidenta. Na Dudu čekal muž s loveckým nožem, tvrdí policie

Na polského prezidenta Andrzeje Dudu pravděpodobně chtěl zaútočit muž vyzbrojený loveckým nožem a injekční stříkačkou naplněnou neznámou tekutinou. Čtyřicetiletého Aleksandra ze slezské Bytomi zadrželi policisté v civilu při prohlídce míst, na která se prezident chystal při své návštěvě ve Slezských Pěkarách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polský prezident Andrzej Duda

Polský prezident Andrzej Duda | Foto: Filip Harzer

Policisté pravděpodobného útočníka zadrželi u baziliky Panny Marie ještě před příjezdem prezidenta, k bezprostřednímu ohrožení polské hlavy státu tak nedošlo.

Muž se pohyboval kolem baziliky, rozhlížel se a sledoval policejní opatření. Právě kvůli podezřelému chování ho policisté zadrželi. „Měl u sebe nebezpečné nástroje a jeho chování napovídalo tomu, že by mohl znamenat nebezpečí pro návštěvu prezidenta,“ řekl policejní mluvčí Mariusz Ciarka.

Podle polského rádia RMF FM měl u sebe muž kromě nože a injekční stříkačky bez jehly také dopis s otázkami pro prezidenta, které se měly týkat vztahu státu a církve.

Středeční noc strávil zadržený muž v policejní cele. V případě obvinění mu hrozí až tříletý trest ve vězení.

Filip Harzer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme