Legendární Gerrard ukončil profesionální hráčskou kariéru. Zájem o něj je dál, vrátí se do Liverpoolu?

Fotbalu dala sbohem jedna z jeho ikon. Steven Gerrard, legenda Liverpoolu a bývalý záložník anglické reprezentace, po devatenácti letech oficiálně ukončil profesionální hráčskou kariéru. Šestatřicetiletý rodák z Merseyside se teď chystá mezi trenéry. Jednu nabídku už odmítl, ale dveře do svého milovaného klubu má otevřené dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steven Gerrard strávil v Liverpoolu celou kariéru, Anfield Road opouští ve 34 letech

Steven Gerrard strávil v Liverpoolu celou kariéru, Anfield Road opouští ve 34 letech | Zdroj: Reuters

Dlouhých šestadvacet let zářila hvězda středopolaře Stevena Gerrarda v Liverpoolu. Působil v něm od svých devíti let až do téměř pětatřiceti.

Loni odešel do zámořského LA Galaxy. Teď si bude Gerrard budovat slavné jméno dál, i když trochu na jiné dráze. Po devatenácti letech ukončil profesionální hráčskou kariéru a měl by se vydat do managementu.

Krátce poté, co prozradil, že opouští americkou MLS, ho totiž oslovil klub MK Dons a nabídl mu práci manažera. „Jednal jsem s nimi, je to zajímavá nabídka, ale pro mě trochu předčasná,“ přiznal šestatřicetiletý Gerrard ve středu, že měl možnost působit v třetiligovém anglickém celku.

Dále se ovšem spekuluje o jeho návratu do Liverpoolu, v jehož barvách nastoupil k 710 zápasům, nastřílel 186 branek a získal s ním osm trofejí včetně památného triumfu v Lize mistrů v roce 2005. Tehdy se s ním v Istanbulu radovali i dva Češi Milan Baroš a Vladimír Šmicer.

„Steven Gerrard, což vás všechny určitě překvapí, bude v Liverpoolu vždycky vřele vítán. Budeme o tom spolu mluvit, nemusíte se bát, že pro něj nemáme místo,“ prohlásil současný kouč liverpoolských Reds Jürgen Klopp ještě před tím, než Gerrard oznámil definitivní konec hráčské kariéry.

Ta přitom ani nemusela začít. V dětství Gerrardovi hrozila amputace palce u nohy, který si vážně poranil o vidle, když se snažil vykopnout míč z křoví. Nakonec se vedle úspěšného angažmá v Liverpoolu vypracoval i mezi ikony anglického fotbalu – svou zemi reprezentoval ve 114 zápasech a na světových šampionátech v letech 2010 a 2014 a na Euru 2012 byl kapitánem národního celku.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme