Správa železnic zaplatí Grandi Stazioni 565 milionů korun ještě ve čtvrtek. Zbytek zaplatit nechce

Správa železniční dopravní cesty se rozhodla vyplatit italské firmě Grandi Stazioni více než půl miliardy korun za rekonstrukci budovy pražského hlavního nádraží. Správa se obává případné pokuty z prodlení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha Hlavní nádraží

Praha Hlavní nádraží | Foto: Filip Jandourek

Správa železnic pošle peníze italské firmě ještě během čtvrtka. Obává se, že by v případě prohraného soudu s Grandi Stazioni musela platit pokutu ve výši 4 miliony korun denně za prodlení.

Italská firma ale po železničářích požaduje ještě o 200 milionů korun víc. To ale správa odmítá.

Správa železnic zaplatí Grandi Stazioni půl miliardy korun, chce se vyhnout pokutám

Číst článek

„Toto je částka, ke které dospěl znalec, a víme, že se jedná o prostředky, které byly proinvestovány při opravách, při rekonstrukci železniční stanice Praha Hlavní nádraží. Ta druhá část té tvrzené pohledávky zůstane námi neuhrazena, protože nemáme jednoznačné důvody a ani důkazy k tomu, že tyto peníze byly skutečně proinvestovány na železniční stanici Praha hlavní nádraží,“ řekl náměstek Správy železniční dopravní cesty Tomáš Drmola.

Mluvčí italské firmy Martin Hamšík se ke kauze zatím nechtěl vyjadřovat. Grandi Stazioni a Správa železniční dopravní cesty jsou ve sporu od té doby, co bývalému nájemci správa neprodloužila minulý měsíc smlouvu.

Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme