Biatlonisty nově vede Michael Málek. V Letohradu bydlí blíž oporám

Už za pár hodin začne ve švédském Östersundu nový ročník biatlonového Světového poháru. Pro český tým bude nový i v řadě dalších věcí než jen ve svém letopočtu. Gabriela Koukalová bude poprvé obhajovat celkové vítězství, české lyže bude poprvé připravovat Čechokanaďan Tomáš Žídek a trenérem mužské reprezentace se místo Marka Lejska stal Michael Málek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Málek

Michael Málek | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Michal má tmavé vlasy, on je obecně takový tmavší typ. Mára Lejsků je spíš takový zrzek,“ dělá si legraci z přeobsazení trenérského postu známý šprýmař Michal Šlesingr.

Ani další opora Ondřej Moravec změnu příliš neprožívá. „Na téhle úrovni je trenér spíš pozorovatel. Jen sleduje, co člověk dělá špatně, než že by mě chválil, co bylo dobře.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Další změnu v realizačním týmu českých biatlonistů přiblížil reportér ČRo Jan Suchan

Michaela Málka vybral šéftrenér Ondřej Rybář právě i kvůli Moravcovi se Šlesingrem, kteří jsou stejně jako Málek z Letohradu, a tak tam mohli pod jeho dohledem zvládnout část přípravy, kterou by jinak museli absolvovat buď bez reprezentačního kouče, nebo ve 150 kilometrů vzdáleném Jablonci.

„V individuálních trénincích měli trenéra blíž a mohli si dovolit být víc času s rodinou. Zároveň na úkor rodiny nezanedbávali trénink a mohli skloubit obě věci co nejlíp,“ vysvětluje Ondřej Rybář.

Krajanská výpomoc ale zafungovala i opačným směrem. Šlesingr s Moravcem Málkovi pro změnu usnadnili zabydlení se v národním týmu.

Müller dělal málo, Žídek je dříč, nebojí se Ondřej Moravec změny servismana. Biatlonová sezona startuje štafetou

Číst článek

„Pro mě je obrovská výhoda, že se s klukama znám dlouhá léta. V Letohradu se s nimi denně potkávám. O to to bylo jednodušší, nešel jsem do jiného prostředí,“ vysvětluje Málek.

Dnes si letohradská trojička poprvé vyzkouší spolupráci ve Světovém poháru. Málek spolu se šéftrenérem Rybářem nasadili Šlesingra a Moravce do úvodního závodu seriálu - smíšené štafety, která začne ve Švédsku v půl čtvrté a české kvarteto v ní doplní Veronika Vítková a Gabriela Koukalová.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme