Piloti Lufthansy budou znovu stávkovat. Tentokrát 29. a 30. listopadu

Piloti německých aerolinek Lufthansa oznámili další stávku na 29. a 30. listopadu poté, co ztroskotala jejich jednání s vedením společnosti o zvýšení platů. Protest se bude v úterý vztahovat na krátké lety a o den později na krátké a dlouhé spoje mimo Německo. Oznámila to dnes odborová organizace Vereinigung Cockpit (VC) v prohlášení, z něhož citovala agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší německé aerolinky Lufthansa se potýkají s několikadenní stávkou palubního personálu

Největší německé aerolinky Lufthansa se potýkají s několikadenní stávkou palubního personálu | Zdroj: Reuters

Piloti Lufthansy přerušili práci tento týden ve středu a protest postupně prodlužovali až do soboty.

Společnost musela zrušit na 2800 letů, což se dotklo zhruba 350 tisíc cestujících. Denní ztráty firmy se odhadují na deset milionů eur, asi 270 milionů korun.

Odborová organizace VC požaduje nárůst platů pilotů o 22 procent. Aerolinky naposledy v pátek připustily zvýšení v řádu jednotek procent, to ale VC odmítla a varovala před možností dalších stávek.

„Vlna stávek organizovaných VC již zasáhla statisíce cestujících. Je to naprosto nevhodné, neboť požadavek zvýšení platů o více než 20 procent je bezprecedentní nejen v rámci společnosti Lufthansa, ale ve všech odvětvích," prohlásila už dříve Bettina Volkensová z představenstva Lufthansy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme