Zažila jako jediná na světě devatenácté století. Nejstarší žena světa slaví 117. narozeniny

Nejstarší žena světa, Italka Emma Moranová slaví 117. narozeniny. Moranová se narodila 29. listopadu 1899, je tak jediným člověkem na planetě, který zažil i 19. století. Gratulace do jejího domu ve Verbanii na severu Itálie přicházejí z celého světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejstarší žena světa Emma Moranová slaví 117. narozeniny

Nejstarší žena světa Emma Moranová slaví 117. narozeniny | Foto: Fotobanka Profimedia

Emma Moranová prožila celkem tři století. A jaký je její recept na dlouhověkost?

„Jím dvě vajíčka denně, to je všechno. A sušenky. Příliš toho nesním, protože nemám zuby,“ říká Moranová. Jak ale podotýká její osobní lékař Carlo Bava, paní Moranová se zdá být věčná a vždy se také dokázala vyléčit doma.

Za svůj život už tato žena, která je zapsána v Guienessově knize rekordů, zažila tři italské krále, desítku prezidentů a 11 papežů. Lidé z celého světa jsou zvědaví a jezdí za ní na návštěvy.

„Lidé přicházejí. Nezvu je, ale oni přicházejí. Z Ameriky, Švýcarska, Rakouska, Turínu, Milána. Přicházejí z celého světa se na mě podívat,“ dodává Moranová.

Divadlo ve městě Verbania, kde žije, připravilo na její počest v úterý večer zvláštní divadelní představení.

Nejstarší žena světa Emma Moranová slaví 117. narozeniny | Foto: Fotobanka Profimedia

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme