Tragédie v Turecku. Při požáru dívčí koleje zemřelo nejméně 11 dívek a jedna zaměstnankyně

Při požáru v jižním Turecku na dívčí koleji zemřelo nejméně 12 lidí a dalších 23 dívek utrpělo zranění. Příčiny vzniku požáru nejsou zatím známy, řekl turecký ministr pro evropské záležitosti Ömer Çelik.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár ubytovny v Turecku

Požár ubytovny v Turecku | Zdroj: ČTK

Mezi oběťmi požáru ve městě Aladag v provincii Adana je jedenáct dospívajících dívek ve věku 12 a 13 let. Ty byly ubytovány na koleji místní střední a vysoké školy.

Dvanáctou obětí je žena, která v třípodlažní ubytovně pracovala. Dalších 23 školaček utrpělo zranění, nejčastěji zlomeniny, když v panice skákaly z oken vyšších pater, a další se nadýchaly zplodin.

Izraelci zastavili požáry, ze žhářství podezřívají 23 lidí

Číst článek

Kolej sloužila jako ubytovna pro školačky a studentky z chudých rodin z okolních vesnic, kde nejsou žádné školy, uvedla televize CNN Türk.

Na televizních záběrech byly vidět vysoké plameny, jak zachvátily střechu budovy. Hasičům trvalo nějakou dobu, než dostali plameny pod kontrolu. Střecha totiž byla dřevěná.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme