Zranění mu zbrzdila kariéru i zachránila život. Jediný cizinec z Chapecoense v letadle nebyl, léčil se

Přežil zřejmě díky tomu, že nemohl hrát. Argentinec Alejandro Martinuccio neodletěl s týmem Chapecoense do Kolumbie kvůli dalšímu ze série zranění, která ho trápí už několik let. Až se uzdraví, může se podílet na budování nového týmu. Klub zdevastovaný leteckou katastrofou se totiž nehodlá vzdát účasti v příštím ročníku nejvyšší brazilské soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alejandro Martinuccio zůstal v šatně Chapecoense skoro sám

Alejandro Martinuccio zůstal v šatně Chapecoense skoro sám | Foto: Twitter

„Zotavuji se ze zranění, které jsem utrpěl před dvěma měsíci. Ani jsem necestoval, to mi zachránilo život,“ řekl Alejandro Martinuccio v rozhovoru pro brazilská média na domácím stadionu Chapecoense. „Je to strašně těžká chvíle. Nevím, proč se takové věci stávají,“ dodal zdrcený fotbalista.

Došlo letadlu s brazilským týmem palivo? Vyšetřovatelé našli obě černé skříňky

Číst článek

Argentinec Martinuccio byl jediným cizincem v kádru klubu, ale příliš toho neodehrál. Odchovance slavného klubu River Plate a mistra uruguayské ligy totiž v posledních letech trápí častá zranění. Kvůli nim se neprosadil ve Španělském Villarrealu, problémy se stehenním svalem mu nedovolily prosadit se ani v brazilských klubech Cruzeira a Coritiby.

Před letošní sezonou ho nejdřív zkoušel další brazilský klub – Ponte Preta – ale neprošel zdravotními testy, a tak se upsal Chapecoense. Před dvěma měsíci ale musel podstoupit artroskopii kolene.

„Byla tu skvělá parta. Nikdo nebyl nikdy naštvaný nebo tak něco. Teď musíme myslet na rodiny obětí, na jejich děti. Já sám mám tři a je těžké jen pomyslet na to, že bych v letadle byl,“ říká 28letý fotbalista.

Kromě něj nebyla podle listu El País v letadle ještě další osmička fotbalistů. Další tři přežili pád, ale bojují o život. Gólman Jackson Follmann přišel o nohu, obránce Alan Ruschel má zlomenou pánev a poranění páteře, těžká zranění má i další bek Neto.

Klub chce pokračovat, soupeři nabízejí pomoc

I přes obrovské ztráty ale tým hodlá na podzim nastoupit do dalšího ročníku brazilské Serie A. „Budeme muset restrukturalizovat klub. Čeká nás spousta schůzek, bude to chtít hodně trpělivosti, ale je to pro nás moc důležité. Hodláme pokračovat,“ vyhlásil viceprezident klubu Ivan Tozzo, který si sám let do Bolívie rozmyslel jen několik hodin před odletem.

6 leteckých katastrof ve sportu. Umírali čeští reprezentanti i celé týmy

Číst článek

Mezi brazilskými kluby se zvedla velká vlna solidarity. Už devět elitních týmů klubu se státu Santa Catarina nabídlo bezplatné hostování svých hráčů. Objevila se také myšlenka, že by Chapecoense měli být tři roky pravidlem chráněni před sestupem.

Mistři z Palmeiras už požádali brazilský svaz, aby mohli poslední zápas letošního ročníku ligy odehrát v dresech Chapecoense. Titul si přitom zajistili v neděli právě výhrou nad týmem, který dnes už z velké části neexistuje.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme