České silnice pokryl sníh, meteorologové varují před sněhovými jazyky a závějemi. Dopravu sledujeme podrobněji

V Česku začalo hustě sněžit. V Jizerských horách zatím napadlo 20 centimetrů nového sněhu. A sněžit má dál. Podle meteorologů napadne na návětří hor na severu a severovýchodě dalších až 40 cm sněhu. Platí také výstraha před sněhovými jazyky a závějemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Západ slunce v Laponsku

Západ slunce v Laponsku | Foto: Josef Stejskal

V Jizerských horách napadlo až 20 centimetrů sněhu, Liberecko hlásí nových 15 centimetrů a na Vysočině napadlo centimetrů osm.

Meteorologové vydali před sněžením výstrahu. Na horách na severu a severovýchodě republiky bude sněžení trvalejší. Do pátku by tam mohlo připadnout až 30 cm nového sněhu, na návětří hor dokonce až 40.

V Krušných horách, na Šumavě a Českomoravské vrchovině budou sněhové přeháňky o něco slabší. Meteorologové zde očekávají 12 centimetrů sněhu.

Očekává se také zesílení větru. v nárazech bude mít až kolem 70 km/h, na horách dokonce až 110 km/h. Během pátku by měl vítr postupně slábnout. Podle meteorologů platí také výstraha před sněhovými jazyky a závějemi.

Veronika Malá, Václav Plecháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme