Na Božím Daru opět funguje Ježíškova pošta. Na speciální razítko čekají tisícovky dopisů z celého světa

V krušnohorském Božím Daru začíná úřadovat Ježíškova pošta. Do Vánoc označí razítkem zaměstnanci přes 340 kilogramů lístků. Pohlednice nebo dopisy chodí nejen z České republiky, ale prakticky z celého světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boží Dar - městský úřad, infocentrum a pošta

Boží Dar - městský úřad, infocentrum a pošta | Foto: Stanislava Brádlová

Zvláštní vánoční razítko a cyklistické rukavice jsou hlavní pomůcky, které v následujících dnech používají zaměstnanci božídarské poštovny.

Označit musí několik desítek tisíc hlavně dětských přání. A není to jednoduché. Pomáhají proto i brigádníci. Razítkování potrvá do 23. prosince.

Příležitostné razítko má tradici od roku 1994. V minulosti z Ježíškovy pošty odešlo i přes 500 kilogramů dopisů, v posledních letech jich mírně ubylo. V roce 2014 z Božího Daru odešlo přes 79 tisíc dopisů.

Pohledy, dopisy a přání pro své blízké mohou lidé celoročně zasílat poštou na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62 nebo vložit do speciální Ježíškovy schránky. Všechny zásilky určené k orazítkování musí být opatřeny cílovou adresou a poštovní známkou.

Většina Ježíškovy pošty míří do České republiky. Dopisy jsou ale adresovány i do vzdálenějších míst, například Číny, Japonska, Austrálie, Nového Zélandu, Kanady nebo USA.

Andrea Štromajerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme