Chybí jedno vítězství, hodnotí Pelta fotbalovou kvalifikaci. Šéf FAČR vyhlíží nové hráče evropského formátu

České fotbalové reprezentaci rok 2016 příliš nevyšel. Na Euru ve Francii uhrála v základní skupině jediný bod a přišla o trenéra Vrbu. Pod novým koučem Jarolímem navíc nevstoupila úspěšně do kvalifikaci o mistrovství světa. Předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta ale kritický ve svém hodnocení nebyl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta

předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

„Zásadním úspěchem pro český fotbal je postup jednadvacítky na ME do Polska, dnes je losování, tak uvidíme,“ začal své hodnocení letošního roku v podání národních týmů od toho nejlepšího předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta.

K neúspěchu A týmu na červnovém euru se nevracel. Místo toho se ohlédl za kvalifikačními zápasy, které nově se tvořící reprezentace pod vedením kouče Jarolíma absolvovala na podzim v boji o postup na nadcházející světový šampionát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miloslav Pelta hodnotí reprezentační i klubový rok v českém fotbale

Ze čtyř utkání vydolovala 5 bodů za dvě remízy a výhru nad Norskem a patří jí 4. místo ve skupině C.

„Chybí mi jedno vítězství. Buď s Ázerbájdžánem, nebo s Irskem. Způsob, jaký zvolil Karel Jarolím, je jediný možný, abychom vytvořili mužstvo, které bude mít úspěch. Už se rodí noví hráči, kteří by mohli vyrůst ve velké hráče evropského formátu,“ věří.

Změny postihly od nové sezony také nejvyšší domácí soutěž. Má jiný název a je na asociaci nezávislá, řídí si jí totiž samotné kluby. Při pohledu na tabulku je patrné, že se vyrovnává.

„Liga je atraktivní. Na některých stadionech mě trápí návštěvy, ale jinak má liga svou úroveň. Prokazuje se to tím, že 3 česká mužstva jsou v základní skupině EL. Sparta vyhrála skupinu, což je pro český fotbal velkým úspěchem,“ vyzdvihuje svazový šéf letenské výkony v mezinárodní soutěži.

Rekonstrukce stadionu Přátelství stála přes 80 milionů, na Strahově má v budoucnu vyrůst i sídlo ČOV

Číst článek

Radost dělá šéfovi českého fotbalu Miroslavu Peltovi také nováček ze Zlína, který okupuje čelní pozice. V neposlední řadě si pochvaluje také práci nově sestavené komise rozhodčích vedené Polákem Listkiewitzem.

„Po změnách, které jsme udělali, došlo k významnému nárůstu podpory veřejnosti. Média i fandové chtějí vědět, jak je vše řešené, když se něco stane. Když jsou tajemství, způsobuje to domněnky. Teď po chybě následuje trest. Myslím, že tím se hodně věcí vyřešilo,“ uzavírá Miroslav Pelta.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme