Slavia zažila nejlepší podzim za poslední roky. Mnohem víc si věříme, říká střelec Škoda

Fotbalisté pražské Slavie mají za sebou nejvydařenější podzim od mistrovské sezony 2008/2009. V přímém souboji o druhou příčku sešívaní zvítězili ve Zlíně 4:0 a na jaře budou největšími pronásledovateli vedoucí Plzně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Škoda a Muris Mešanović, útoční tahouni Slavie

Milan Škoda a Muris Mešanović, útoční tahouni Slavie | Zdroj: ČTK

Stačilo vidět jedinou akci zápasu, abyste poznali, v jakém rozpoložení teď slávisté hrají. Milan Škoda nepatří k nejvyhlášenějším technikům v lize, ale když dostal příležitost k sólu, udělal to jako kdysi Karel Poborský na Euru proti Portugalsku, padáčkem přehodil brankáře.

„Jsem na tom pořád stejně. Někdy góla dám, někdy ne. Ale se začátkem sezony je to nesrovnatelné v tom, jak jsme si věřili jako tým. Když vyhráváte, věříte si víc,“ řekl po zápase dvougólový Milan Škoda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední zápas Slavie na podzim viděl reportér ČRo Jaroslav Plašil

O vytáhlém útočníkovi tak trochu platí to, co na podzim o celé Slavii. Pomalejší rozjezd, ale teď se jen těžko zastavuje.

„Hlavně ten začátek z naší strany nebyl takový, jak jsme si představovali. Nefungovalo to, ale pak si to začalo sedat a mám krásnou šňůru bez prohry. Jsme rádi za 35 bodů, co máme,“ myslí si další klíčový muž slávistického podzimu - bosenský útočník Muris Mešanović - dlouho šťastný žolík a náhradník rozhodující zápasy, v závěru už stabilní člen základní jedenáctky.

Důležitou postavou byl i Jaromír Zmrhal. „Jsem ve Slavii 4 roky a byly tu i sezony, kdy jsme tolik bodů neměli ani na konci sezony, druhé místo je určitě dobré,“ připomíná záložník sezony 2013/2014 a 2014/2015, ve kterých sešívaní dosáhli jen třiceti, respektive čtyřiatřiceti bodů.

Škoda, Mešanović, Zmrhal, Hušbauer, Deli, Pavlenka, a mnozí další, ti všichni se postarali o nakonec velmi slušný 35bodový podzimní příděl a velkou spokojenost fanoušků, kteří po posledním podzimním zápase oslavovali ještě jednoho muže, kouče Jaroslava Šilhavého.

„Všichni slávisti, nejenom já, máme obrovskou radost. Nakoplo nás vítězné derby a teď se nám opět podařilo Letnou vyloupit, i když tu zlínskou,“ říkal po zápase trenér, který přišel po čtyřech zápasech a pod jeho vedením sešívaní ještě neprohráli. Tři body ze Zlína poslal svému otci, který zemřel den před zápasem.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme