Fotbalové utkání ve Francii bylo předčasně ukončeno. Gólmana trefila z hlediště hozená petarda

Utkání francouzské fotbalové ligy mezi Metami a Lyonem bylo ve 32. minutě za stavu 1:0 předčasně ukončeno poté, co domácí fanoušci zranili brankáře hostů Anthonyho Lopese pyrotechnikou. Sudí nejprve zápas přerušil, ale po půlhodině se rozhodl duel ukončit. O dalším osudu utkání rozhodne vedení soutěže. Metám hrozí kontumační prohra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbaloví fanoušci (ilustrační foto)

Fotbaloví fanoušci (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Ve 30. minutě se Mety dostaly do vedení, což domácí příznivci oslavovali pyrotechnikou. Jedna ze světlic zasáhla i brankáře Lopese. Ve chvíli, kdy ležel na zemi, k němu spadla další petarda.

Portugalský gólman se stihl na poslední chvíli alespoň trochu odvalit, přesto dostal přímý zásah a musel být odvezen do nemocnice na vyšetření.

„Přinejlepším bude mít jen silné zvonění v uších a bolesti hlavy, ale také může mít poškozené ušní bubínky. Těžko držel rovnováhu a nevěděl, kde je,” řekl prezident Lyonu Jean-Michel Aulas.

„Je to hanba. Domácí klub musí zajistit bezpečnost, ale tady jsme viděli věci, kterou jsou nepřijatelné. Očekávám silnou reakci od federace," dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme