Čeští florbalisté na MS porazili domácí Lotyšsko a přiblížili se postupu do čtvrtfinále

Čeští florbalisté vyhráli ve druhém utkání na mistrovství světa v Rize nad domácím Lotyšskem 9:3 a jsou blízko přímé účasti ve čtvrtfinále. Tým kouče Radima Cepka o osudu zápasu rychle rozhodl a už úvodní dějství vyhrál 6:1. Na závěr základní skupiny B budou hrát Češi v úterý od 15:30 SEČ s úřadujícími mistry světa Švédy o první místo. Ti jim mohou zajistit v pondělí jistou účast mezi nejlepšími osmi, když získají aspoň bod s Nory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté na MS porazili Lotyše

Čeští florbalisté na MS porazili Lotyše | Foto: Martin Flousek ceskyflorbal.cz, xflorbal.cz | Zdroj: ČTK

První zákrok si připsal po střele Andrise Rajeckise zkušený gólman Kafka, který na svém devátém šampionátu poprvé nastoupil do branky, ale úvodní dvacetiminutovce zcela vládli Češi. Ve čtvrté minutě po rychlé kombinaci otevřel skóre po Jendrišákově přihrávce kapitán Jelínek. Na to ještě našli Lotyši odpověď a za 74 sekund vyrovnal po rychlém protiútoku do odkryté branky Raitums.

Hned za 31 vteřin se ale chytře zpoza branky uvolnil Curney a vrátil Cepkovu týmu vedení. V šesté minutě se trefil z půlky přesně k levé tyči Tomašík. Dvakrát zahrozili nebezpečně i Lotyši, převahu však měli Češi. Při Curneyho šanci ještě pomohla domácím horní tyč.

Ve 14. minutě už utekl po levé straně Ondrušek a upravil na 4:1. V první přesilovce české týmu na turnaji se trefil i Jendrišák. Gólmana Andise Blindse vystřídal Salcevičs a hned za 97 vteřin ho po Dóžově práci přivítal gólem Šešulka.

Čeští florbalisté na úvod mistrovství světa v Rize nezaváhali. Nory porazili 8:4

Číst článek

Na začátku druhého dějství byl blízko další trefy Šebek, ale nedostal prostor dotáhnout blafák. Češi si s přehledem hlídali velký náskok a nebezpečných situací výrazně ubylo. Až v 35. minutě se podruhé v utkání prosadil Ondrušek, který ze vzduchu trefil přihrávku Koutného. Radosti se dočkali i domácí fanoušci, když přečíslení proměnil opět Raitums.

V úvodu třetí třetiny se vytáhl Kafka zákrokem proti Akmenlauksově ráně a o chvíli později zlikvidoval i únik stejného hráče. Ve 45. minutě zasáhl Salcevičs proti unikajícímu Jendrišákovi mimo brankoviště, trestné střílení mu ale chytil. Následnou přesilovku už využil Suchánek.

Arénu Riga zaplněnou 5245 diváky ještě rozjásala trefa Jurševskise a v 53. minutě trefil ještě v přesilové hře Atis Blinds tyč. Při dlouhé power play Lotyšů ještě skóroval do prázdné branky Tokoš. Češi porazili Lotyše posedmé z osmi vzájemných zápasů a oplatili jim prohru z minulého vzájemného souboje z MS 2012 z Curychu 4:5.

Mistrovství světa florbalistů v Rize:
Skupina B:
Lotyšsko - ČR 3:9 (1:6, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Raitums (J. Rajeckis), 36. Raitums (Kovalevskis), 49. Jurševskis (Raitums) - 4. Jelínek (Jendrišák), 5. Curney (Jendrišák), 6. Tomašík (Suchánek), 14. Ondrušek (Sýkora), 16. Jendrišák (Sýkora), 17. Šešulka (Dóža), 35. Ondrušek (M. Koutný), 46. Suchánek (Ondrušek), 56. Tokoš (Suchánek). Rozhodčí: Andersson, Wissman (oba Švéd.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 5245

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme