Nic mi není, přemlouval skokan Štursa lékaře v sanitce. Do druhého kola postoupil i po pádu

Skokani na lyžích počítají s tím, že občas spadnou a mohou si ublížit. Mnohokrát ale pád vypadá hůř, než jaké jsou nakonec jeho následky. Třeba jako v případě Vojtěcha Štursy na Světovém poháru v německém Klingenthalu, který už na nosítkách cestou do sanitky přemýšlel nad skokem ve druhém kole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český skokan na lyžích Vojtěch Štursa

Český skokan na lyžích Vojtěch Štursa | Foto: Jens Meyer | Zdroj: ČTK

Němečtí fanoušci skoků povzbuzují především své adlery - orly, ale jejich oblíbencem se v německém Klingenthalu stal i Čech Vojtěch Štursa. Druhé kolo skákal přesto, že v prvním skončil po 133,5 metru v ošklivě vypadajícím pádu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vojtěch Štursa i přes pád postoupil do druhého kola a v Klingethalu vybojoval 28. místo

A u publika byl hned za hvězdu. „Jsem rád, že je všechno v pořádku. Je vidět, že i němečtí diváci jsou rádi, že se českému skokanovi nic nestalo, takže paráda,“ užíval si 21letý mladík nově získané popularity.

Když ležel na sněhu a měl vyražený dech, zprvu mu do zpěvu nebylo, ale záhy věděl, že je celý. „Mám trošku naražené rameno, ale skáčou nohy, ne ramena. Takže je to v pořádku,“ říká mladý skokan.

Hned ještě na nosítkách do sanitky zjišťoval, jak je na tom v pořadí. A pak hlavně musel umluvit lékaře, aby ho neposlal sanitkou do nemocnice. „Doktor byl docela opatrný. Říkal jsem mu, že mi nic není. Kdyby mě odvezli a já skončil 31. tak by mě to naštvalo.“

Takže zatímco diváci sledovali, jestli stále ještě sanitka stojí na svém místě, nebo už s nebohým závodníkem odjíždí, chlapce zajímalo, jak se dostat na můstek a vytáhnout se ve druhém kole.

„I druhý skok mi vyšel perfektně. Postoupit s pádem na svěťáku do druhého kola by pro mě bylo ještě v létě naprosto nemyslitelné, takže u mě je naprostá spokojenost,“ říká nakonec 28. Vojtěch Štursa, který si tím, že se nevzdal ani po pádu, rázem vysloužil pověst tvrdého chlapíka.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme