Jandač nominoval tým na Channel One Cup, není v něm žádný nováček

Tým složený z dvanácti hráčů z extraligy, deseti z Kontinentální ligy a jednoho krajánka ze Švýcarska nominoval trenér hokejové reprezentace Josef Jandač na turnaj Channel One Cup v Moskvě a Helsinkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač, trenér

Josef Jandač, trenér | Foto: Filip Jandourek

Mezi 23 hokejisty není žádný nováček, bez startu v národním celku je pouze třetí gólman Roman Will z Liberce, který by měl s mužstvem trénovat v úvodu akce.

Po více než dvou letech se do národního týmu vrací třinecký obránce Vladimír Roth, v prosinci 2014 naposledy reprezentoval další bek Ondřej Vitásek z Liberce. Roth měl startovat již na říjnovém turnaji Karjala, z nominace jej ale vyřadilo zranění.

Prvního turnaje seriálu Euro Hockey Tour (EHT), na němž Češi vyhráli dvě ze tří utkání a skončili druzí, se zúčastnilo hned sedmnáct hráčů z nynějšího výběru.

V nominaci, zveřejněné dnes na tiskové konferenci v Praze, nechybí například obránce Michal Jordán, jenž se před sezonou rozhodl vrátit z NHL do Evropy a hraje za Kazaň v KHL. Podobný krok učinil i útočník Jiří Sekáč, který je v týmu AK Bars Jordánovým spoluhráčem. Poprvé v sezoně dostal pozvánku brankář Pavel Francouz z Čeljabinsku, podle statistik nejlepší gólman KHL.

Ve výběru nejsou zástupci pražské Sparty a Vítkovic, které ve stejném termínu čeká čtvrtfinále Ligy mistrů.

Hokejisté se sejdou v Praze v pondělí 12. prosince v podvečer, první trénink je čeká o den později. Do turnaje vstoupí čtvrtečním zápasem proti Finsku v Helsinkách, hned poté se přesunou do Moskvy a netradičně již v pátek nastoupí proti domácímu Rusku. V neděli zakončí turnaj soubojem se Švédskem.

Turnaj Channel One Cup se v Moskvě a Helsinkách uskuteční od 15. do 18. prosince.

Podobný krok učinil i útočník Jiří Sekáč, který je v týmu AK Bars Jordánovým spoluhráčem. Poprvé v sezoně dostal pozvánku brankář Pavel Francouz z Čeljabinsku, podle statistik nejlepší gólman KHL.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme