Na ruské letadlové lodi ve Středozemním moři havarovala stíhačka, druhá během pár týdnů

Ruský víceúčelový stíhací letoun Su-33 havaroval ve Středozemním moři při pokusu o přistání na letadlové lodi Admirál Kuzněcov. O nehodě, která se stala v sobotu, informovalo v pondělí ruské ministerstvo obrany. Jedná se o druhou havárii ruských letadel za poslední měsíc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská letadlová loď Admirál Kuzněcov

Ruská letadlová loď Admirál Kuzněcov | Zdroj: Reuters

Při přistání na letadlové lodi se přetrhlo jedno z lan brzdicího systému a stroj Su-33 přepadnul přes palubu letadlové lodi, uvedlo ministerstvo. Pilot, který se vracel z „plnění bojového úkolu“, se katapultoval a vyvázl nezraněn.

Operace palubního letectva jediné ruské letadlové lodi Admirál Kuzněcov stále pokračují, tvrdí zpráva ruského ministerstva.

Ruská stíhačka havarovala při pokusu o přistání na letadlové lodi. Pilot se katapultoval

Číst článek

V polovině listopadu informovalo ruské ministerstvo obrany o havárii stíhacího letounu Mig-29, jemuž při přistávání několik kilometrů od lodi selhaly motory. I při tomto incidentu se pilot úspěšně katapultoval a nic se mu nestalo.

Admirál Kuzněcov operuje ve východním Středomoří od začátku listopadu. Podle západních expertů loď spuštěná na vodu v roce 1985 už nevyhovuje současným technickým standardům a je pro bojové operace nevyhovující. Jde o jedinou loď v této třídě, protože sesterská loď Varjag nebyla nikdy dostavěna a byla prodána do Číny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme