Fake news v praxi: ozbrojenec střílel v pizzerii, aby zachránil děti před 'pedofilní sítí Clintonové'

Bílý dům v pondělí kritizoval nárůst počtu politicky motivovaných falešných zpráv poté, co v neděli taková nepravdivá informace podle všeho donutila jistého muže ze Severní Karolíny ke střelbě z poloautomatické pušky ve washingtonské pizzerii. Zmíněná restaurace čelí nařčením, že je střediskem sexuálního zneužívání dětí, za kterým stojí neúspěšná demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová, napsala v noci na úterý agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmadvacetiletý Edgar Maddison Welch se vyzbrojil a vydal se do restaurace, aby se osobně přesvědčil, zda se zde dějí nepravosti vůči dětem.

Osmadvacetiletý Edgar Maddison Welch se vyzbrojil a vydal se do restaurace, aby se osobně přesvědčil, zda se zde dějí nepravosti vůči dětem. | Foto: Fotobanka Profimedia

Případu falešné zprávy, kterou sdílel i syn Michaela Flynna, poradce pro otázky národní bezpečnosti budoucího prezidenta Donalda Trumpa, média říkají pizzagate. Její podstatou je, že Clintonová se šéfem jejího volebního štábu Johnem Podestou skrze pizzerii řídili sexuální zneužívání dětí.

Osmadvacetiletý Edgar Maddison Welch se v neděli vyzbrojil pistolí, brokovnicí a poloautomatickou puškou AR-15, která je civilní verzí útočné pušky M16, a vydal se do restaurace, aby se osobně přesvědčil, zda se zde dějí nepravosti vůči dětem. Během incidentu vystřelil. Policie ho však brzy zadržela, takže vypjatá situace skončila bez krveprolití.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme