LM: Vaclík dostal čtyři góly od Arsenalu a Basilej končí v pohárech. Messi už má deset branek

Úterní program závěrečného kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů rozhodl o dalších dvou postupujících klubech do jarní fáze soutěže. Staly se jimi Benfica Lisabon a Neapol, kterým na cestě ze skupiny B do play-off pomohla i prohra Besiktase s Dynamem Kyjev. Z českých fotbalistů se v duelech Champions League představili pouze hráči Basileje Tomáš Vaclík a Marek Suchý. Výhru však neoslavili, protože švýcarský celek podlehl Arsenalu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté FC Barcelona (ilustrační fotografie)

Fotbalisté FC Barcelona (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

V brance anglického Arsenalu v duelu s Basilejí ani tentokrát nechyběl David Ospina, který v utkáních Ligy mistrů pravidelně dostává přednost před Petrem Čechem. Hráči Basileje v zápase proti londýnskému celku sice už neusilovali o postup do jarní části Ligy mistrů, ale stále mohli myslet na účast v Evropské lize.

Zápas se však nakonec stal jasnou záležitostí hostujícího Arsenalu, na jehož výhře 4:1 se hattrickem podílel útočník Lucas Perez. Porážce v dresu Basileje zabránili ani čeští reprezentanti – gólman Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý.

V dalším utkání skupiny A bulharský Ludogorets remizoval na hřišti PSG 2:2. Díky bodu z Paříže Ludogorets předstihl v tabulce Basilej a zajistil si tak alespoň účast v jarní části Evropské ligy.

S přehledem skupinovou fázi ukončila Barcelona, která doma zdolala německý Monchengladbach. Svůj už desátý gól v probíhajícím ročníku Champions League vstřelil Lionel Messi, zatímco Arda Turan se prezentoval hattrickem.

Překvapivou remízou 1:1 naopak skončilo utkání mezi domácím Manchesterem City a Celtikem. Oba góly přitom padly už v úvodních minutách – ve 4. minutě šli do vedení po individuální akci Patricka Robertse zástupci skotského klubu, čtyři minuty poté pak vyrovnal Kelechi Iheanacho.

V rámci úterních zápasů nebylo pouze ve skupině B jasno o to, které týmy postoupí do osmifinále. Zbývající místa si zajistily Neapol a Benfica, kterým pomohla i vysoká porážka Besiktase v poměru 0:6 s Kyjevem.

Polák Robert Lewandowski byl jediným střelcem Bayernu v duelu s Atlétikem Madrid. Ale i to stačilo k tomu, aby německý mančaft oslavil vítězství.

Bez branek skončil souboj PSV s ruským Rostov. Domácí PSV tak přišlo o možnost kvalifikovat se do bojů v rámci Evropské ligy.

6. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Basilej - Arsenal 1:4 (0:2)
Branky: 78. Doumbia - 8., 16. a 47. Lucas Pérez, 53. Iwobi. Rozhodčí: De Sousa - Mesquita, Soares (všichni Portug.). Diváci: 36.000.

Paris St. Germain - Ludogorec Razgrad 2:2 (0:1)
Branky: 61. Cavani, 90.+2 Di María - 15. Misidjan, 69. Wanderson. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). Diváci: 45.000.

Skupina B:
Dynamo Kyjev - Besiktas Istanbul 6:0 (4:0)
Branky: 9. Besedin, 30. Jarmolenko z pen., 32. Bujalskij, 45.+3 González, 60. Sydorčuk, 77. Júnior Moraes. Rozhodčí: Thomson - McGeachie, Mulvanny (všichni Skot.). ČK: 28. Beck, 57. Aboubakar (oba Besiktas). Diváci: 25.000.

Benfica Lisabon - Neapol 1:2 (0:0)
Branky: 87. Jiménez - 60. Callejón, 79. Mertens. Rozhodčí: Lahoz - Del Palomar, Devís (všichni Šp.). Diváci: 55.364.

Skupina C:
FC Barcelona - Mönchengladbach 4:0 (1:0)
Branky: 50., 53. a 67. Arda Turan, 16. Messi. Rozhodčí: Karasev - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.). Diváci: 67.157.

Manchester City - Celtic Glasgow 1:1 (1:1)
Branky: 9. Iheanacho - 5. Roberts. Rozhodčí: Vinčič - Ul, Klančnik (všichni Slovin.). Diváci: 45.000.

Skupina D:
PSV Eindhoven - Rostov na Donu 0:0
Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker (všichni Něm.). Diváci: 34.000.

Bayern Mnichov - Atlético Madrid 1:0 (1:0)
Branka: 28. Lewandowski. Rozhodčí: Turpin - Gringore, Danos (všichni Fr.). Diváci: 70.000.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme