Vysoké pece dodávky železa Vítkovicím nezastavily

Vysoké pece Ostrava, které dodávají surové železo firmě Vítkovice Steel, dnes nesplnily svou hrozbu a nezastavily přísun železa. Oba podniky řeší spor o vzájemné finanční pohledávky. V pátek se měly sejít na dalším jednání a v případě nedohody chtěly VPO dodávky železa přerušit. Zástupci Vysokých pecí ale schůzku zrušili a poslali druhé straně návrh smlouvy, která akceptuje většinu podmínek Vítkovice Steel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hutník

hutník | Foto: Česká televize

Obě strany budou dál vyjednávat. Návrh smlouvy totiž, podle tiskové mluvčí Vítkovice Steel Lenky Hatlapatkové, sice podmínky firmy plní, přesto je ale pro ni nepřijatelný.

"V tuto chvíli mohu potvrdit, že společnost Vysoké pece Ostrava stále dodává surové železo do Vítkovice Steel. V průběhu víkendu bylo vedení vítkovické huti informováno prostřednictvím faxu, že bude VPO surové železo dodávat i nadále. A to po dobu přiměřeně dlouhou tak, aby zástupci Vítkovice Steel mohli podepsat smlouvu. Představenstvo Vítkovice Steel se proto sejde v pondělí v ranních hodinách a navrhne další postup řešení této situace."

Gabriela Všolková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme