Popraskané sušenky
Čokoládově hnědé uvnitř a cukrově bílé na popraskaném povrchu. Tyhle sušenky určitě okouzlí každého, kdo je ochutná. Doporučuje Zuzka Plíšková.
Budete potřebovat:
120 g hořké čokolády
1-2 lžíce kakaa
100 g krupicového cukru
120 g másla
4 vejce
vanilka
2 lžičky prášku do pečiva
250 g hladké mouky
špetka soli
moučkový cukr
Postup:
1. Čokoládu a máslo s cukrem rozpustíme a necháme mírně vychladnout.
2. Do prochladlé směsi přišleháme vejce - jedno po druhém a každé zapracováváme tak půl minuty.
3. Přimícháme mouku se solí, vanilkou a práškem do pečiva.
4. Vzniklé těsto zabalíme do fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
5. Druhý den vyložíme plech pečicím papírem a do mísy nasypeme moučkový cukr.
6. Z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme důkladně v moučkovém cukru a klademe na plech.
7. Pečeme asi 12 minut na 180 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.