Zmrzlý trávník v Ďolíčku? Odložení zápasu hrozí i Manchesteru United v Evropské lize

Fotbalisté anglického Manchesteru United večer možná nenastoupí k závěrečnému zápasu základní skupiny Evropské ligy, v němž potřebují k jistotě postupu do jarní fáze soutěže uhrát bod. Trávník na stadionu Černomorec v Oděse je totiž promrzlý, a tak není jisté, že se duel mezi rudými ďábly a Luhanskem odehraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Promrzlý trávník na stadionu Černomorec během čtvrtečního tréninku Manchesteru United

Promrzlý trávník na stadionu Černomorec během čtvrtečního tréninku Manchesteru United | Zdroj: Reuters

V Česku se o víkendu probíralo odložení prvoligového duelu mezi pražskými Bohemians a Viktorií Plzeň, který se neodehrál kvůli promrzlé hrací ploše.

Zatímco Bohemians vinili soupeře, že nechtěl na nepříjemném terénu hrát, Západočeši se bránili, že správci hřiště pozdě zapnuli vyhřívání.

Problém s nezpůsobilým povrchem řeší i v Evropské lize. Trávník na stadionu Černomorec v ukrajinské Oděse je promrzlý, a tak hrozí, že Manchester United nenastoupí proti Zorji Luhansk. „Terén je momentálně zledovatělý. Doufejme, že se v průběhu dne ohřeje,“ řekl zástupce UEFA při ranní inspekci hřiště.

I Manchesteru United jde – stejně jako o víkendu Plzni – o hodně. K postupu do jarní fáze mu sice stačí bod, a i když Luhansk doma v Evropské lize zatím dvakrát remizoval, kouč anglického klubu José Mourinho si na povrch na předzápasové tiskové konferenci stěžoval.

Jeho svěřencům, kteří jsou z Anglie zvyklí na kvalitně připravený trávník po celou zimu, by nemusel náročný terén vyhovovat. Pokud zápas dostane zelenou, odstartuje v Oděse v 19 hodin středoevropského času.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme