Roste počet nebezpečných a nevyhovujících potravin. Letos jich přibylo 733

Letos přibylo 733 potravin nahlášených do systému Státní zemědělské a potravinářské inspekce, která je zveřejňuje na internetové stránce Potraviny na pranýři. To je dvanáctiprocentní nárůst oproti loňskému roku. Nejčastěji se objevovaly masné a mléčné výrobky a potraviny ze zahraničí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečný výrobek z Potravin na pranýři- Sýr Grand Moravia

Nebezpečný výrobek z Potravin na pranýři- Sýr Grand Moravia | Foto: potravinynypranyri.cz

Roste také počet nebezpečných potravin. Těch se na stránkách Potraviny na pranýři letos objevilo bezmála 300, což je o 81 víc než v loňském roce. Mezi nejnovější přírůstky v této kategorii patří sýr Grand Moravia, který prodává řetězec AHOLD. Sýr měl na sobě zelenou plíseň.

Mezi nevyhovujícími potravinami se nově objevily třeba Vídeňské párky Globus, které obsahují méně masa, než je napsáno na obalu. Na internetových stránkách ale spotřebitelé najdou také informace o kontrolách v restauracích. Mezi nejčastější problémy, které v nich inspektoři najdou, patří myší trus, špína nebo zanedbaný úklid.

Pozor na plesnivý jahodový kompot z Egypta, varuje potravinářská inspekce

Číst článek

Stránky Potraviny na pranýři vznikly v roce 2012 a od té doby je navštívilo přes 4 miliony spotřebitelů. Od listopadu se zde nově objevují také výsledky kontrol Státní veterinární správy, která za necelý měsíc nahlásila už 13 výrobků.

K webu letos přibyl také Instagramový účet, který chce upoutat hlavně nejmladší spotřebitele, kteří jsou těmi nejméně informovanými. Potraviny na pranýři mají i mobilní aplikaci, Facebookovou stránku i Twitter.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme